Inundació

Les pluges al Brasil deixen almenys set morts i milers de persones sense casa

  • Les inundacions han destrossat les vivendes d’unes 3.700 persones al nord-est del país sud-americà

Les pluges al Brasil deixen almenys set morts i milers de persones sense casa

JOSEMAR ANTUNES / ZUMA PRESS / CONTACTOPHOTO

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

Almenys set persones han mort i prop de 3.700 s’han quedat sense casa a causa de les intenses pluges que afecten el nord-est del Brasil, en particular a l’estat de Bahía. Diverses vivendes han quedat totalment destruïdes, va informar aquest diumenge el govern regional de Bahía, i hi ha 70.000 persones afectades per les inundacions al sud de l’estat i el nord de Minas Generales, recull el portal G1.

El president brasiler, Jair Bolsonaro, ha sobrevolat la zona per tenir més informació del que ha passat i també el governador de Bahía, Rui Costa, ha visitat la regió. «Estem recolzant la Policia Federal de Carreteres des de tots els nostres ministeris i Defensa Civil», ha assenyalat Bolsonaro després de sobrevolar la zona, segons recull l’agència de notícies brasilera Agencia Brasil. A més, ha assenyalat que s’alliberaran fons, en un termini màxim de cinc dies, per a aquelles persones sense llar a les ciutats més afectades per les inclemències meteorològiques. Per la seva part, Costa ha apuntat aquest dilluns com la data en què s’iniciarà la planificació per a la «recuperació i reconstrucció de moltes cases que s’han perdut». «Aquest dilluns tindrem una gran reunió amb les secretaries i alcaldies per decidir noves accions», ha dit.

Notícies relacionades

Els bombers han començat ja a repartir aigua, aliments, mantes i tendes de campanya a la població afectada i a evacuar els ferits greus per aire per ser tractats en hospitals. Per la seva part, l’encarregat de la cartera de Salut, Marcelo Queiroga, ha afirmat que el ministeri se suma a les accions d’altres departaments «aportant entrades estratègiques per recolzar aquesta emergència sanitària que segueix la catàstrofe».

Segons informació de la Superintendència de Defensa i Protecció Civil de Bahía (SUDEC), 30 ciutats es troben en situació d’emergència. Els pobles i poblets de la regió han quedat aïllats a causa de la pluja, cosa que també dificulta l’accés dels bombers a la zona.