Nou mesos de negociacions

Acord de govern als Països Baixos entre quatre partits de centredreta

  • Després del procés de formació més llarg de la història del país, el primer ministre Mark Rutte governarà per quart mandat consecutiu gràcies al pacte de coalició

 

  / REUTERS / YVES HERMAN

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

L’actual primer ministre dels Països Baixos, Mark Rutte, governarà un quart mandat. Aquest dilluns, la formació que lidera, el Partit Popular per la Llibertat i la Democràcia (VVD) ha assolit un acord amb Demòcrates 66 (D66), Crida Demòcrata Cristiana (CDA) i Unió Cristiana (CU), totes forces del centredreta, per formar un nou govern de coalició.

A l’acord s’ha arribat després de més de nou mesos, 38 setmanes de negociacions, amb el que es converteix en el procés de formació de govern més llarg de la història holandesa.

Notícies relacionades

El pacte ha sigut anunciat aquest dilluns després d’hores de reunions mantingudes en els últims dies pels líders dels partits participants en l’acord, que seguiran reunits dilluns per abordar els «serrells» pendents.

«S’ha acordat un text», ha explicat un portaveu de les negociacions, que ha apuntat no obstant que queden «alguns serrells» pendents que estan sent tractats per poder traslladar el document als òrgans pertinents de cada partit aquest dimarts.