En una província amazònica

Almenys 18 morts i 25 ferits en un accident d’autobús a l’Equador

  • Els ferits van ser traslladats a diversos hospitals i es desconeix el seu estat de gravetat

Almenys 18 morts i 25 ferits en un accident d’autobús a l’Equador

José Jácome

1
Es llegeix en minuts
EFE

Almenys 18 persones van morir i unes altres 25 van ser ferides en un accident d’autobús interprovincial ahir a la nit en una província amazònica de l’Equador, va informar aquest diumenge el Servei Integrat de Seguretat ECU 911. Els ferits –menors i adults– van ser traslladats a diversos hospitals, va informar la institució en un comunicat en què no va detallar l’estat de gravetat dels afectats.

Segons el Ministeri de Salut Pública, set ferits van ser traslladats a l’Hospital General de Macas, 17 a l’Hospital Bàsic de Sucúa i un a l’Hospital de l’Institut Equatorià de Seguretat Social (IESS). En el sinistre van perdre la vida 18 persones, els cossos van ser traslladats al dipòsit de cadàvers de Sucúa, va detallar.

Notícies relacionades

El comunicat precisa que a les 19:44 hora local de dissabte (00:44 GMT d’avui) van rebre una alerta de l’accident de trànsit al sector d’Huambi, cantó Sucúa, a la província de Morona Santiago. La Policia Nacional va assenyalar que «la tipologia del sinistre va estar relacionada amb una pèrdua de carril de circulació» que va provocar que l’autobús que cobria la ruta Macas-Loja s’estavellés i bolqués.

A més d’equips de les institucions de socors, al lloc del succés també es van desplaçar efectius del Servei d’Investigació d’Accidents de Trànsit (SIAT) i Criminalística, que van fer els procediments propis per a aquest tipus de casos, va assenyalar l’ECU 911.