Accident aeri

S’estavella un helicòpter a l’Índia amb el cap d’Estat Major a bord

Les autoritats, que investiguen les causes, encara no han informat de l’estat dels passatgers

1
Es llegeix en minuts

La Força Aèria Índia ha comunicat que un helicòpter en què viatjava el cap d’Estat Major de la Defensa, el general Bipin Rawat, s’ha estavellat al sud del país, sense precisar si l’accident ha deixat víctimes mortals.

«Un helicòpter Mi-17V5 de la Força Aèria Índia, amb el cap d’Estat Major de la Defensa Bipin Rawat a bord, ha tingut un accident avui a prop de Coonoor, a Tamil Nadu», ha dit el departament de comunicació de l’Exèrcit de l’Aire indi a Twitter.

«S’ha obert una investigació per identificar la causa de l’accident», ha afegit, sense precisar els motius del succés ni aportar detalls sobre l’estat dels passatgers.

L’agència local de notícies ANI ha indicat que a bord de l’helicòpter viatjaven catorze persones, incloent-hi la dona de Rawat i diversos comandaments militars.

Zona boscosa

L’accident ha tingut lloc en una zona boscosa i, segons fonts militars anònimes citades per ANI, dues persones han sigut traslladades a un hospital pròxim amb cremades greus.

La televisió NDTV ha mostrat imatges de la zona de l’accident, on es pot veure les restes calcinades de l’aeronau i diverses persones entorn del lloc de l’accident mirant d’extingir el foc.

Notícies relacionades

Rawat va prendre possessió del càrrec de cap de l’Exèrcit el desembre del 2016, en plena onada de tensió amb el veí Pakistan arran d’una acció d’insurgents pakistanesos que va acabar amb la vida de 19 soldats indis, a què Nova Delhi va respondre amb atacs «quirúrgics» a la frontera i una campanya diplomàtica contra Islamabad.

Després de retirar-se com a cap de l’Exèrcit el 2019, Rawat va assumir l’acabat de crear càrrec de cap d’Estat Major de la Defensa, així com el d’assessor davant el Ministeri de Defensa.

Temes:

Índia