Coronavirus

Biden ajorna el seu viatge a Colòmbia per la situació de la pandèmia

  • L’avenç de la variant òmicron ha influït en la decisió de la Casa Blanca de retardar la visita fins al gener

Biden ajorna el seu viatge a Colòmbia per la situació de la pandèmia

Michael Brochstein/ZUMA Press Wi / DPA

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El president dels Estats Units, Joe Biden, ha suspès la seva visita a Colòmbia –prevista per al 12 i 13 de desembre– a causa de la situació de la pandèmia i l’avenç de la nova variant òmicron. «El president Biden havia de venir els dies 12 i 13, però ens han demanat ajornar [la visita] probablement fins al gener perquè amb l’òmicron han decidit no sortir de moment dels Estats Units», ha confirmat la vicepresident i ministra d’Exteriors colombiana, Marta Lucía Ramírez, davant els mitjans de comunicació, segons ‘Caracol Radio’.

Notícies relacionades

Els Estats Units han registrat en les últimes hores el primer cas de la nova soca, que també s’ha detectat a Sud-amèrica arran del primer contagi detectat al Brasil aquest dimecres. Així, el mandatari nord-americà ha decidit cancel·lar, o almenys retardar, la seva visita a la ciutat de Cartagena per centrar-se a afrontar la nova variant, com han detallat al Govern colombià funcionaris del Departament d’Estat, recull el mitjà ‘Semana’.

D’aquesta manera, probablement Biden visitarà la nació sud-americana a principis de l’any 2022, si bé és cert que el viatge previst per a mitjans d’aquest mes encara no havia sigut confirmat per la Casa Blanca, com recull l’emissora colombiana.