Atac intencionat

Els afectats per l’atropellament als EUA arriben als 6 morts i 62 ferits

  • Un nen que va patir lesions durant l’incident ha perdut la vida aquest dilluns i s’afegeix al nombre de víctimes

Els afectats per l’atropellament als EUA arriben als 6 morts i 62 ferits
2
Es llegeix en minuts
EFE

El nombre de víctimes per l’atropellament de diumenge contra una desfilada nadalenca a Waukesha (Wisconsin, EUA) va augmentar a 6 morts i 62 ferits, segons van anunciar aquest dimarts les autoritats. La xifra de víctimes mortals va pujar després de la mort dilluns d’un nen que havia patit lesions. Així ho va informar la fiscal de districte del comtat de Waukesha, Susan Opper, durant la primera compareixença del sospitós del fet, Darrell Brooks, que va aparèixer davant una cort en aquest suburbi de Milwaukee.

Brooks va ser detingut per la Policia diumenge passat, poc després d’envestir amb un tot terreny vermell la multitud congregada per a una desfilada nadalenca a Waukesha. La Policia va descartar dilluns que es tractés d’un atemptat, però encara no estan clares les motivacions del succés. Les autoritats només van detallar que el detingut havia estat implicat abans de l’atropellament en un «aldarull domèstic» del qual va fugir.

Notícies relacionades

La Fiscalia va imputar aquest dimarts Brooks de cinc càrrecs d’homicidi intencionat en primer grau, i va avançar que pròximament n’afegirà un més, després de la mort del menor, delicte que està penat a Wisconsin amb cadena perpètua. En algun moment de la sessió, Brooks es va posar a plorar quan els fiscals van descriure els fets ocorreguts diumenge. Durant la vista, el comissari de la cort, Kevin Costello, assistent del jutge, va fixar una fiança de 5 milions de dòlars, que va descriure com a «extraordinàriament alta, tot i que és un cas extraordinari».

Aquest dimarts es va donar a conèixer que Brooks estava en llibertat sota fiança després d’haver atropellat una dona amb el seu cotxe a principis d’aquest mes. D’acord amb escrits judicials, va ser empresonat i posat en llibertat després de pagar 1.000 dòlars de fiança, després d’atropellar en una gasolinera el passat dia 2 una dona que va afirmar que era la mare del seu fill. L’oficina del fiscal de districte del comtat de Milwaukee va lamentar aquest dimarts en un comunicat que se li concedís la llibertat sota fiança en el cas d’atropellament de la dona i ho va considerar «inapropiat». Brooks ha estat sortint i entrant de la presó en els últims vint anys i té antecedents criminals a Wisconsin, Nevada i Geòrgia. Segons la cadena CNN, apareix en els registres criminals de Nevada com a agressor sexual, on el novembre del 2006 es va declarar culpable d’haver tingut sexe amb un menor per sota de l’edat de consentiment establerta en aquest estat, que són els 16 anys.