Crisi sanitària global

Prop de 35.000 persones protesten a Brussel·les contra les restriccions per la pandèmia

La concentració s’ha acabat amb incidents entre els manifestants i les forces de seguretat

Prop de 35.000 persones protesten a Brussel·les contra les restriccions per la pandèmia

STEPHANIE LECOCQ / EFE

1
Es llegeix en minuts

Prop de 35.000 persones, segons estimacions policials, s’han manifestat aquest diumenge pels carrers de Brussel·les per protestar contra les mesures de restricció pel coronavirus en una concentració que s’ha acabat amb enfrontaments esporàdics i un nombre encara no confirmat de detinguts.

Segons l’agència de notícies Belga, alguns grups de manifestants han trencat les finestretes d’alguns vehicles policials i han aixecat barricades a la ciutat, cosa que ha obligat les forces de seguretat a utilitzar canons d’aigua i gasos lacrimògens.

«La manifestació es dissol. Després dels incidents, procedirem a l’arrest dels esvalotadors a partir d’ara», ha fet saber la policia de Brussel·les en el seu compte de Twitter aquest diumenge a mitja tarda. «La situació –segons les forces de seguretat, s’ha normalitzat i el trànsit a la ciutat ha quedat reobert».

Activitats a l’aire lliure

Notícies relacionades

Les noves regles, que han entrat en vigor aquest cap de setmana, inclouen l’ús obligatori de la mascareta per a qualsevol persona de més de 10 anys en activitats a l’interior i certes activitats a l’aire lliure. De la mateixa manera, obliguen a treballar des de casa quatre dies a la setmana i limitar el nombre de les persones presents a les reunions.

«Denunciem les mesures restrictives de la llibertat, que no han constituït una solució estructural per als serveis de salut», van lamentar els organitzadors de la protesta en un comunicat recollit pel portal de notícies ‘Politico’. El país està immers en un nou repunt de contagis i registra prop de 15.000 nous afectats al dia. Gairebé 1,6 milions de persones han donat positiu des de l’inici de la crisi i el nombre de morts ronda els 26.500.