5.300 milions de dòlars

Els EUA repartiran 10 milions de píndoles anti-Covid de Pfizer

Biden es compromet a iniciar el repartiment gratuït del fàrmac abans que acabi l’any

Els EUA repartiran 10 milions de píndoles anti-Covid de Pfizer
1
Es llegeix en minuts
France Presse

El Govern nord-americà va encarregar a la gegant farmacèutica Pfizer 10 milions de píndoles contra la Covid-19 per 5.290 milions de dòlars, una comanda supeditada a l’aprovació del medicament per les autoritats competents, segons comunicats difosos aquest dijous. El president dels EUA, Joe Biden, s’ha compromès aquest dijous també a iniciar el repartiment («assequible i gratis») abans que acabi el 2021.

Pfizer va sol·licitar dimarts a l’Administració d’Aliments i Medicaments (FDA) l’autorització per a l’ús d’emergència de la seva píndola Paxlovid, que ha demostrat la reducció d’hospitalització i mort en gairebé un 90% entre els pacients d’alt risc que s’acaben d’infectar. L’empresa farmacèutica comercialitza una vacuna contra el virus en col·laboració amb el laboratori BioNTech.

Notícies relacionades

Aquest tractament antiviral fa disminuir la capacitat del virus per replicar-se, així frena l’avenç de la malaltia. Es tracta d’un complement clau de les vacunes per protegir-se del coronavirus. «Vacunar-se continua sent l’acció més important per protegir-se i protegir els altres i posar fi a aquesta pandèmia», va dir el secretari de Salut nord-americana, Xavier Becerra, en un comunicat. «Però per a les persones que emmalalteixen i poden patir greus conseqüències, aquestes píndoles poden ser un salvavides», va afegir.

«El preu que paga el govern reflecteix la gran quantitat de tractaments adquirits», va destacar Prizer en el seu comunicat, en el qual assenyala que està negociant per vendre la seva píndola a altres països.