En plena crisi migratòria

Putin avisa Bielorussia: les amenaces de tallar el gas a la UE poden deteriorar la seva relació

  • El president de Rússia mostra el seu descontentament amb les advertències de Lukaixenko i assegura que Moscou mantindrà el seu subministrament de gas a Europa

zentauroepp54661329 file  in this file photo taken on thursday  nov  30  2017  b200827173609

zentauroepp54661329 file in this file photo taken on thursday nov 30 2017 b200827173609 / Tatyana Zenkovich

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El president de Rússia, Vladimir Putin, ha advertit aquest dissabte al seu homòleg bielorús, Alexander Lukaixenko, que les seves amenaces de tallar el gas a Europa com a mesura de pressió en plena crisi migratòria podrien ser contraproduents cap a la seva relació amb Moscou.

Lukaixenko va amenaçar aquest dijous de tallar el trànsit de gas cap als països de la Unió Europea (UE) en cas que el bloc anunciï noves sancions, mentre ha ordenat supervisar els «moviments de tropes» de l’OTAN i Polònia a la frontera.

En resposta, Putin ha indicat que aquesta mesura «causaria un gran mal al sector energètic d’Europa, i no contribuiria al desenvolupament de les nostres relacions amb Bielorússia», va indicar en una entrevista amb la cadena Rossiya 1.

Rússia mantindrà el gas a la UE

En qualsevol cas, el Kremlin va assegurar aquest divendres que el país continuarà complint els seus compromisos de subministrar gas a Europa malgrat les amenaces del president bielorús.

Notícies relacionades

«Rússia ha sigut, és i serà un país que compleix tots els compromisos encaminats a garantir que els consumidors europeus rebin gas, els compromisos dels contractes firmats», ha dit el portaveu del Kremlin, Dimitri Peskov, durant una roda de premsa.

«No hi ha cap motiu per dubtar de la fiabilitat de Rússia com a subministrador i com a soci dels convenis en vigor i dels futurs contractes», ha ressaltat Peskov, tal com ha recollit l’agència russa de notícies Sputnik.