A casa seva, a Anglaterra

La premi Nobel de la pau Malala Yousafzai es casa per sorpresa

L’activista penja imatges de l’enllaç a les xarxes socials

La premi Nobel de la pau Malala Yousafzai es casa per sorpresa

EFE / MARCELO CHELLO

2
Es llegeix en minuts
EFE

La premi Nobel de la pau del 2014, l’activista pakistanesa Malala Yousafzai, s’ha casat per sorpresa al Regne Unit, on resideix habitualment, segons ha anunciat ella mateixa a les xarxes socials.

«Avui marca un dia preciós en la meva vida. L’Asser i jo ens hem casat per ser companys per a tota la vida», va escriure la defensora dels drets de les dones, de 24 anys, en el seu compte d’Instagram i a Twitter.

«Hem celebrat una petita cerimònia de ‘nikkah’ a la casa de Birmingham [Regne Unit] amb les nostres famílies. Envieu-nos les vostres oracions. Estem emocionats de caminar junts en el viatge que tenim al davant», va afegir la jove.

El marit de la premi Nobel de la pau és Asser Malik, responsable del Pakistan Criquet Board, segons mitjans locals, i la jove ha penjat diverses fotos de l’enllaç a la xarxa social amb familiars de tots dos.

El Nobel de la pau més jove

Malala, com se la coneix arreu del món, va rebre el premi Nobel de la pau el 2014, quan tenia 17 anys, i es va convertir en la persona més jove a accedir a aquest guardó.

Va adquirir notorietat a l’escriure amb tan sols 11 anys un blog per a la BBC sota el pseudònim de Gul Makai. Allà hi denunciava les atrocitats sofertes sota el règim del Tehrik-i-Taliban (TTP), que va ocupar militarment la vall del riu Swat, al Pakistan, imposant la llei Xaria, i va matar molts dels seus habitants, va destruir escoles i va prohibir l’educació de les nenes.

El 9 d’octubre del 2012 va ser víctima d’un atemptat a la ciutat pakistanesa de Mingora, quan dos membres del TTP van pujar a l’autobús escolar on era Malala i li van disparar un fusell. Va quedar ferida al crani i al coll.

Notícies relacionades

La jove va ser ingressada en un hospital de Rawalpindi, a prop d’Islamabad, la capital del país, on li van extreure una bala que tenia al coll, a prop de la medul·la espinal.

Va sobreviure a l’atemptat, es va traslladar a Europa i va començar una campanya mundial en defensa dels drets de les nenes i dones que l’ha portat a les institucions més importants del món.

Temes:

Matrimoni