L’OTAN se solidaritza amb Polònia per l’«inacceptable» atac «híbrid» de Bielorússia

L’OTAN se solidaritza amb Polònia per l’«inacceptable» atac «híbrid» de Bielorússia
1
Es llegeix en minuts

El secretari general de l’OTAN, Jens Stoltenberg, ha considerat aquest dimarts «inacceptable» l’ús per part del règim d’Alexander Lukaixenko de la migració irregular per desestabilitzar països veïns com Polònia, a qui ha expressat la «solidaritat» de l’Aliança Atlàntica.

«L’ús de migrants com una tàctica híbrida per part de Bielorússia és inacceptable. L’OTAN se solidaritza amb Polònia i tots els nostres aliats a la regió», ha escrit Stoltenberg en un missatge difós a través del seu compte oficial a Twitter.

El cap polític de l’OTAN ha informat a més que ha parlat amb el president de Polònia, Andrzej Duda, sobre la «greu» situació que s’està produint a la frontera del país amb Bielorússia, on cada setmana arriben milers de migrants que miren d’entrar de manera irregular a territori polonès.

Notícies relacionades

La Unió Europea acusa Minsk de perpetrar un atac «híbrid» contra la seva frontera exterior empenyent milers de persones víctimes del tràfic d’éssers humans cap a Polònia, Lituània i Letònia, amb l’objectiu de desestabilitzar el bloc després de les sancions econòmiques imposades al règim de Lukaixenko. Ja dilluns, un portaveu de l’organització militar va indicar a Europa Press que l’OTAN veia amb «preocupació la recent escalada» a la frontera entre Polònia i Bielorússia i que des de l’Aliança vigilen l’increment en els intents d’entrar en territori aliat.

Davant la pressió migratòria que pateixen els països de l’est d’Europa, l’organització militar ha estès la mà als aliats i s’ha compromès a assistir-los per mantenir la seguretat a la regió, i amb aquesta finalitat Stoltenberg està en contacte amb els Governs de la zona.