Increment del virus

Bèlgica impedirà exercir als sanitaris no vacunats de Covid a partir de l’1 d’abril

Bèlgica impedirà exercir als sanitaris no vacunats de Covid a partir de l’1 d’abril
1
Es llegeix en minuts
EFE

El Govern belga ha iniciat els tràmits per retirar la llicència per exercir a tots els professionals del sector sanitari que no s’hagin vacunat contra la Covid-19 abans de l’1 d’abril.

El projecte de llei ha sigut presentat pel ministre federal de Sanitat, Frank Vandenbroucke, i ha sigut recolzat pel comitè de consulta sobre la Covid-19, segons informa la premsa local. Està previst que la llei es voti abans de finals d’any o a principis del que ve.

Altres professionals

No vacunar-se contra el coronavirus comportaria la prohibició d’exercir dels sanitaris contraris a immunitzar-se i afectaria tant metges, infermers i parametges com socorristes i farmacèutics, entre d’altres.

L’aprovació d’una llei d’aquest tipus enviaria un «fort senyal» que «no queda gaire temps per vacunar-se si es vol continuar treballant en una professió sanitària», segons va dir aquest dilluns en una comissió parlamentària Vandenbroucke, que considera important que s’immunitzin per «protegir-se a si mateixos i als pacients».

Alta hospitalització

Segons les dades ofertes avui per institut de salut pública Sciensano, a Bèlgica –un país amb 11,4 milions d’habitants– actualment hi ha més de 4.000 pacients de Covid hospitalitzats, dels quals més de 400 estan en cures intensives.

La mitjana d’ingressos diaris entre el 30 d’octubre i el 5 de novembre va ser de 183,3, cosa que suposa un increment de 21 respecte a la setmana anterior, mentre que unes 7.800 persones es van infectar cada dia en aquell mateix període, un 4% més que els set dies anteriors.

Notícies relacionades

La taxa de defuncions segueix en una vintena de persones cada dia, igual que en les dues últimes setmanes.

Finalment, en data de 2 de novembre, el 75,6% dels adults de Bèlgica han rebut almenys una dosi de la vacuna i el 74,4% de la població té la pauta de vacunació completa, amb grans diferències regionals: el 80% a Flandes, el 69,2% a Valònia i el 55,2% a Brussel·les.