Estats Units

L’estat de Florida denuncia l’Administració Biden per la vacunació obligatòria

  • El Govern del demòcrata força empleats i contractistes federals a inocular-se contra la Covid-19

L’estat de Florida denuncia l’Administració Biden per la vacunació obligatòria
3
Es llegeix en minuts
EFE

El govern de Florida va anunciar aquest dijous que ha interposat una demanda contra l’Administració del president dels Estats Units, Joe Biden, per obligar tots els empleats i contractistes del Govern federal que es vacunin contra la Covid-19 abans del 8 de desembre. En roda de premsa, el governador d’aquest estat, el republicà Ron DeSantis, va dir que l’ordre federal és «il·legal» i una «extralimitació», que en el cas de Florida interfereix amb les polítiques d’ocupació i en general amb l’economia estatal.

«El que fa Biden és inconstitucional», va afegir DeSantis sobre l’obligació de l’Administració federal, al considerar-la «una opció personal» que ha posat en perill el treball de milers de persones. «El Govern federal està excedint el seu poder i és important per a nosaltres prendre una posició perquè a Florida creiem que aquestes són opcions basades en circumstàncies individuals», va manifestar DeSantis, que mitjançant decret executiu ha prohibit a les empreses en aquest estat exigir proves de vacunació.

La demanda anunciada avui també per la fiscal estatal, Ashley Moody, es produeix després que 21 fiscals estatals i republicans enviessin una carta al president Biden en què van criticar l’obligació de vacunar els empleats i contractistes federals, cosa que podria fins i tot afectar la cadena de subministrament. La demanda és un nou capítol en el pols que mantenen l’Administració federal i el governador DeSantis, que també ha prohibit que s’imposi a les escoles l’ús de les mascaretes com a mesura de prevenció i ha deixat la paraula final en aquest punt als pares de família.

Dies enrere, DeSantis va prometre firmar una mesura que ofereixi un bo de 5.000 dòlars als oficials de Policia de fora de l’estat i en risc de perdre la feina a causa de l’obligatorietat de vacunar-se. Per a policies i funcionaris de ciutats com Nova York o Chicago és obligatòria la vacuna contra la Covid-19, que és la mesura de prevenció més eficaç contra la malaltia, d’acord amb els governamentals Centres per al Control i Prevenció de Malalties (CDC) dels EUA.

El Govern interposa una queixa legal

Notícies relacionades

El Departament federal d’Educació va interposar aquest dijous una queixa davant un jutge administratiu a fi d’impedir que les autoritats estatals bloquegin l’entrega de fons als districtes escolars d’Alachua i Broward, que, en contra del disposat pel governador, van forçar l’ús obligatori de mascaretes. L’Administració de Biden va enviar als districtes escolars d’Alachua i Broward 148.000 i 421.000 dòlars, respectivament, a tall de compensació per haver imposat l’ús de mascaretes per prevenir la propagació de la Covid-19 als centres educatius locals, mesures per les quals els van ser bloquejats fons estatals. La queixa es fa l’endemà que el Departament d’Educació de Florida comencés a congelar nous fons estatals als dos comtats, per quantitats equivalents a l’entregat per l’Administració federal, que considera que aquesta acció va en contra de lleis federals. Dies enrere, un alt funcionari federal va advertir Richard Corcoran, el comissionat estatal d’Educació, que intervindran si Florida segueix endavant amb el seu pla d’impedir l’entrega de fons als dos districtes escolars, com finalment va començar a passar dimecres.

Segons les dades més recents dels Centres per al Control i la Prevenció de Malalties (CDC) dels Estats Units, Florida comptabilitza un total de 3.635.103 casos confirmats per coronavirus i 58.803 morts associades a la pandèmia des del seu començament el març del 2020, el tercer estat del país amb més nombre d’infeccions i defuncions. No obstant, Florida va registrar 15.314 nous casos de Covid-19 en la setmana del 15 al 21 d’octubre, la xifra més baixa setmanal des de mitjans de juny passat, i suma vuit setmanes consecutives en descens d’infeccions.