Col·lisió entre camions

Un accident de trànsit a Cuba deixa quatre morts i cinc ferits

  • Els accidents de trànsit són constants a l’illa, amb un sinistre cada hora i 20 minuts i un mort cada 20 hores

Un accident de trànsit a Cuba deixa quatre morts i cinc ferits

Yander Zamora

1
Es llegeix en minuts
EFE

Quatre persones van morir i cinc més van resultar ferides a causa d’un accident massiu aquest dimecres en un tram de la carretera central de Cuba pròxim al poble El Perico, de la província de Sancti Spíritus, reporten mitjans locals. El fet va tenir lloc al matí quan un camió que traslladava una mudança procedent de l’oriental província Santiago de Cuba va envair el carril contrari i va xocar contra un altre de similar, cosa que va provocar que caigués per un pendent fora de la via, segons va relatar el diari ‘Escambray’, de Sancti Spíritus. Així mateix aclareix que tant els morts com els lesionats viatjaven al vehicle que es dirigia des de Santiago amb destinació a l’Havana.

Dues de les persones lesionades estan reportades en estat greu a l’Hospital General Camilo Cienfuegos, de la província central cubana. Una presenta múltiples fractures en membres inferiors, i requereix una intervenció quirúrgica, i l’altre pacient va patir un contusió pulmonar més fractures costals, segons va explicar un especialista en cirurgia d’aquesta institució. Les autoritats de la policia de trànsit realitzen les indagacions pertinents per precisar les causes de l’accident.

Notícies relacionades

Un informe de la Comissió Nacional de Seguretat Viària divulgat a mitjans de maig passat va comptabilitzar 2.403 accidents entre gener i abril d’aquest any, que van provocar 1.804 lesionats i 155 morts, cosa que fa que la mitjana sigui d’un sinistre cada hora i 12 minuts, un mort cada 20 hores i un lesionat cada una hora i 36 minuts. Aquesta anàlisi va indicar que el 67% dels accidents registrats a Cuba en aquell període van tenir com a causes principals l’incompliment del dret de via, no atendre el control del vehicle, l’excés de velocitat, la irresponsabilitat dels vianants i els desperfectes tècnics de les interlocutòries, entre d’altres. També hi incideixen el mal estat de les vies i l’envellit parc automotor, on transiten vehicles amb més de mig segle d’antiguitat.

Els accidents, entre els quals, els de trànsit, suposen des de fa diversos anys la cinquena causa de mort a Cuba.