Parada cardiorespiratòria

Mor un congressista peruà en el debat de la votació per investir el Govern

  • Fernando Herrera, que no va arribar a presentar-se a l’hemicicle, va perdre la vida en un hospital de Lima

Mor un congressista peruà en el debat de la votació per investir el Govern

Congreso de la República del Perú

2
Es llegeix en minuts
EFE

La sessió d’investidura del renovat Govern del president del Perú, Pedro Castillo, va ser suspesa sobtadament per la mort del congressista de l’esquerrà partit el Perú Lliure Fernando Herrera. El parlamentari, de 55 anys, va morir quan havien passat dues hores de debat a l’hemicicle, després de la presentació de les polítiques generals de l’Executiu realitzada al matí per la primera ministra, Mirtha Vásquez.

Instants després de conèixer-se la notícia de la mort del legislador de la regió del sud de Tacna, el Congrés va guardar un minut de silenci i la presidenta del legislatiu, María del Carmen Alva, va ordenar la suspensió de la sessió plenària fins dimarts al matí, en senyal de dol. Ja als afores del Parlament, el portaveu del grup parlamentari del Perú Lliure, Waldemar Cerrón, va assegurar que Herrera va morir producte d’una aturada cardiorespiratòria. «Estem compungits i agraïm la solidaritat de tots els congressistes que a l’uníson han donat el seu sentit condol», va manifestar davant els periodistes Cerrón, germà del líder del partit, Vladimir Cerrón.

Des de la província amazònica de Bagua, on estava en una visita oficial, el president Castillo va lamentar la mort d’Herrera, un dels 13 congressistes del Perú Lliure que formen la facció més afí al president. «Quan un mestre mor, mai mor. Quan un lluitador social mor, mai mor. Hi ha homes que donen la vida per la governabilitat i la democràcia, i si hi ha homes que donen la vida per això, nosaltres també estem disposats a fer-ho», va expressar Castillo. «M’afegeixo al dolor de la seva família. El recordarem com un defensor de la democràcia, que va lluitar per acabar amb les diferències socials», va afegir després en un missatge publicat a les xarxes socials.

Notícies relacionades

El congressista del Perú Lliure Álex Paredes va explicar a mitjans locals que Herrera no va arribar a assistir a l’hemicicle però que creien que apareixeria per a l’hora de la votació final, fins que els van comunicar que estava a l’Hospital Guillermo Almenara, de Lima. El parlamentari mort havia superat la Covid-19 el mes passat, quan va estar sota observació mèdica en un dels centres d’aïllament establerts per la sanitat pública peruana, segons va precisar Paredes.

Dimarts s’haurà de reprendre el debat on es juga el futur el Consell de Ministres liderat per Vásquez, en què Castillo va basar un gir a la moderació del seu Govern després de desprendre’s dels ministres de l’ala més radical del Perú Lliure.

Temes:

Perú