Campanya de vacunació

Alerta als EUA per les dificultats d’aprovisionament de vacunes anti-Covid

Els distribuïdors farmacèutics consideren que hi pot haver dificultats per subministrar terceres dosis de manera massiva

Alerta als EUA per les dificultats d’aprovisionament de vacunes anti-Covid

EVELYN HOCKSTEIN

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La intenció dels EUA d’accelerar la vacunació als EUA contra la Covid pot tenir dificultats per al seu compliment. Les firmes encarregades de la distribució farmacèutica alerten directament que «Biden hauria de retardar els mandats de vacunes a causa de problemes de la cadena de subministrament», va assegurar Eric Hoplin de l’Associació Nacional de Majoristes-Distribuïdors. Hoplin va reconèixer a la CNN que ja hi ha una «escassetat crítica de persones que estan treballant a la cadena de subministrament», per la qual cosa l’ordre governamental d’afrontar una tercera vacuna «agreujaria el problema», va dir.

Segons publica aquest dissabte la cadena de televisió CNN, «la immunitat comença a disminuir per a alguns dels que estan completament vacunats i els reguladors recolzen les vacunes de reforç per a alguns nord-americans que ofereixen la promesa de salvar vides i mantenir la Covid-19 sota control». Un grup d’assessors governamentals en l’assumpte de la vacunació, pertanyents als Centres per al Control i la Prevenció de Malalties dels EUA va recomanar aquesta setmana aplicar vacunes de reforç per als qui van rebre la dosi única de Johnson & Johnson. També va recomanar l’autorització d’ús d’emergència per a les vacunes de seguiment per a persones més grans de 65 anys o amb afeccions mèdiques que les posen en risc de Covid-19 greu i per a les persones més grans de 18 anys que viuen o treballen en entorns d’alt risc i van rebre prèviament les dues dosis. La recomanació podria ser adoptada per Biden, desitjós de millorar la seva imatge pública, i en el sector de la distribució farmacèutica alerten que la cadena de subministrament no està preparada per a una nova etapa de vacunació massiva. Una enquesta de CNN / SSRS el mes passat va registrar una disminució de 10 punts en la confiança pública sobre el maneig de la pandèmia per part del president, al 56%.

Temes:

Vacunes