Mort d’una ‘influencer’

Confirmen que el cos trobat als EUA és del nòvio pròfug de Gabby Petito

  • Les restes de Brian Laundrie, ‘persona d’interès’ en la mort de la seva parella, eren en una zona que havia estat submergida

Confirmen que el cos trobat als EUA és del nòvio pròfug de Gabby Petito

FLORIDA POLICE

2
Es llegeix en minuts
EFE

Les restes humanes trobades dimecres passat en un parc natural de Florida (EUA) pertanyen a Brian Laundrie, l’única ‘persona d’interès’ en el cas de la desaparició de la jove Gabrielle Petito, trobada morta el setembre en una reserva nacional de l’estat de Wyoming, segons va informar l’FBI. «Una comparació de registres dentals va confirmar que les restes humanes trobades en T. Mabry Carlton, Jr. Memorial Reserve i Myakkahatchee Creek Environmental Park són els de Brian Laundrie», va dir aquest dijous l’agència federal nord-americana en el seu compte de Twitter.

Les restes van ser trobades en la coneguda com a Reserva Carlton (oest de Florida) aquest dimecres després de més d’un mes de buscar Laundrie, de 23 anys, que va ser declarat persona d’interès en la desaparició de Petito (22) abans que el seu cos fos trobat a l’estat de Wyoming. Segons l’oficina a Tampa de l’FBI, les restes van ser trobades juntament amb articles personals, com una motxilla i un quadern, pertanyents a Laundrie, nòvio de Petito i amb qui va emprendre al juliol passat un viatge per parcs naturals dels EUA.

Petito i Laundrie viatjaven per tot el país, narrant el seu viatge a la seva camioneta a les xarxes socials, abans que Laundrie tornés a la casa dels seus pares a North Port (Florida) sense ella l’1 de setembre i després desaparegués. «Aquests articles van ser trobats en una àrea que fins fa poc havia estat sota l’aigua», va dir dimecres Michael McPherson, agent especial a càrrec de l’oficina de l’FBI a Tampa.

Segons les autoritats, diversos articles que serien de Laundrie van ser trobats aquest dimecres pels pares del jove, que havien informat que farien una recerca a l’àrea d’interès, al Myakkahatchee Creek Environmental Park, a la ciutat de North Port, on viuen. Es tracta d’una zona on ja havien trobat abandonat fa unes setmanes un vehicle de la família i a la qual van acudir ahir també oficials, entre els quals, forenses del comtat de Sarasota, a la costa oest de Florida, després de la troballa de les restes humanes.

Notícies relacionades

El parc va ser tancat aquest dimecres quan els pares de Laundrie van trobar articles pertanyents al seu fill en una zona que abans estava negada, va dir l’advocat de la família, Steve Bertolino. El jove és pròfug de la justícia en un cas per presumpte frau per l’ús de targetes bancàries de la jove després de la seva desaparició.

Segons els forenses de Wyoming, Petito, de 22 anys, va morir víctima d’un homicidi al ser escanyada aproximadament un mes abans que el seu cos fos trobat el 19 de setembre després de desaparèixer des de finals d’agost.