Tensió a l’Àsia

Corea del Nord llança un projectil no identificat en direcció al mar del Japó

  • L’Estat Major sud-coreà informa del llançament de Pyongyang després de l’intent dels dos països de millorar relacions

Corea del Nord llança un projectil no identificat en direcció al mar del Japó

Kim Un Hyok/KCNA/dpa

1
Es llegeix en minuts
Adrián Foncillas
Adrián Foncillas

Periodista

ver +

Corea del Nord ha disparat aquest dimarts un projectil no identificat cap al mar del Japó, també conegut com a mar de l’Est, segons ha informat l’Estat Major sud-coreà. L’Estat Major Conjunt de Corea del Sud no ha ofert de moment més detalls sobre el llançament, segons informa l’agència sud-coreana Yonhap.

Notícies relacionades

El llançament d’aquest projectil segueix una sèrie de proves d’armes de Pyongyang portades a terme al setembre, entre les quals la d’un míssil hipersònic o un míssil antiaeri acabat de desenvolupar. A més, el llançament d’aquest dimarts es produeix després que Corea del Sud i Corea del Nord hagin restablert a principis d’aquest mes les seves línies de comunicació directa en un intent de millorar les relacions. Les relacions s’han vist afectades per l’estancament de les negociacions entre Pyongyang i els Estats Units el 2019 i a causa dels exercicis militars conjunts de Seül amb Washington.

Corea del Nord està subjecta a sancions internacionals a causa del seu programa d’armes nuclears, ja que les resolucions de les Nacions Unides prohibeixen la prova de míssils balístics. Fa anys que desenvolupa míssils capaços d’arribar no només a Corea del Sud i el Japó, sinó que poden portar ogives fins als Estats Units, i s’ha declarat una potència nuclear.