Comerç

Els EUA auguren que els problemes de subministrament s’allargaran fins al 2022

  • Pete Buttigieg afirma que estan arribant quantitats «rècord» de mercaderies als dos principals ports nord-americans i preveu una campanya de Nadal d’escassetat

WASHINGTON, DC - SEPTEMBER 10:Democratic presidential candidate, South Bend, Indiana Mayor Pete Buttigieg speaks during a presidential forum hosted by the Congressional Hispanic Caucus Institute on September 10, 2019 in Washington, DC.   Zach Gibson/Getty Images/AFP

WASHINGTON, DC - SEPTEMBER 10:Democratic presidential candidate, South Bend, Indiana Mayor Pete Buttigieg speaks during a presidential forum hosted by the Congressional Hispanic Caucus Institute on September 10, 2019 in Washington, DC. Zach Gibson/Getty Images/AFP / Zach Gibson (AFP)

1
Es llegeix en minuts

El ministre de Transport dels Estats Units, Pete Buttigieg, va advertir aquest diumenge que els problemes actuals de subministrament continuaran «l’any vinent» i va demanar una solució a llarg termini. La pandèmia de Covid-19 ha provocat interrupcions en la cadena de subministrament global, cosa que ha provocat retards als Estats Units que han fet apujar els preus. El problema és preocupant a mesura que s’acosta el Nadal, i alguns experts prediuen una escassetat massiva per a les festes.

«Molts dels problemes que enfrontem aquest any continuaran fins al que ve», va dir Buttigieg a la CNN diumenge al matí. Segons qui va ser, breument, un dels rivals de Joe Biden en la carrera per la nominació demòcrata per al 2020, la situació està particularment lligada a un fort augment de la demanda, en un moment que l’economia es reobre al país.

«El problema és que malgrat que els nostres ports estan treballant amb més mercaderies que mai, estan arribant quantitats rècord de mercaderies i la nostra cadena de subministrament no pot seguir el ritme», va explicar. Desenes de barcos estan atracats fora dels principals ports de Los Angeles i Long Beach a la costa oest, esperant descarregar la seva càrrega.

LA i Long Beach, el 40% del total

Notícies relacionades

«Aquests dos ports representen el 40% del nostre trànsit de contenidors», va recordar el ministre nord-americà, remarcant les mesures preses per posar remei a aquesta congestió. «Ara estan operant les 24 hores del dia. No és una cosa fàcil de fer de la nit al dia, però va ser un compromís fort».

«Necessitem abordar els problemes a llarg termini que ens han fet vulnerables a aquest tipus de coll d’ampolla», va suplicar. «És per això que hem d’aprovar el pla d’infraestructura» del president Joe Biden. Aquest projecte de llei gegant té relativament un consens al Congrés, però l’esquerra del Partit Demòcrata es nega a examinar-lo abans d’assegurar un colossal pla de despesa social, que és àmpliament debatut.

Temes:

Estats Units