Cinc dies a l’uci

Bill Clinton rep l’alta hospitalària després de recuperar-se de la seva infecció

  • L’expresident, que acabarà a Nova York el tractament, ha patit una infecció del tracte urinari que se li va estendre al corrent sanguini

Bill Clinton rep l’alta hospitalària després de recuperar-se de la seva infecció

ROBYN BECK

2
Es llegeix en minuts
EFE

L’expresident nord-americà Bill Clinton (1993-2001) va rebre aquest diumenge l’alta hospitalària després de gairebé cinc dies ingressat en una unitat de cures intensives a Califòrnia, a causa d’una infecció del tracte urinari que se li va estendre al corrent sanguini.

Així ho va anunciar el director de l’equip mèdic que va tractar Clinton, Alpesh Amin, que presideix el Departament de Medicina del Centre Mèdic de la Universitat de Califòrnia, a la localitat d’Irvine.

«L’expresident Clinton ha rebut avui l’alta. La febre i el nivell de glòbuls blancs s’han normalitzat i tornarà a Nova York per finalitzar el seu tractament d’antibiòtics», va explicar Amin en un comunicat citat a Twitter pel portaveu de l’exmandatari, Ángel Ureña.

«De part de tothom al Centre Mèdic de la Universitat de Califòrnia a Irvine, ha sigut un honor haver-lo tractat i continuarem supervisant els seus progressos», va acabar dient Amin.

Clinton, de 75 anys, va abandonar l’hospital californià poc després de les 8 del matí, hora local, segons va informar el diari ‘Los Angeles Times’.

L’expresident tenia pensat volar a Nova York acompanyat de la seva dona, l’exsecretària d’Estat Hillary Clinton, i la seva filla, Chelsea, per acabar de recuperar-se a casa seva a la localitat novaiorquesa de Chappaqua, va indicar un assessor de la família al rotatiu.

Clinton va ser ingressat dimarts al centre mèdic californià a causa d’una infecció del tracte urinari que va derivar en una infecció de sang coneguda com a sèpsia, van informar els seus metges a diversos mitjans.

Alarma sobre el seu estat de salut

El portaveu de l’expresident no va confirmar la notícia del seu ingrés hospitalari fins dijous a la nit, un fet que va fer saltar les alarmes sobre el seu estat de salut, ja que Clinton ha patit diversos problemes cardíacs en el passat.

El 2004 es va sotmetre a un bypass quàdruple i el 2010 a una altra cirurgia cardiovascular, però els metges van explicar a la cadena CNN que l’actual ingrés no tenia res a veure amb cap problema de cor.

Clinton es va mantenir a la unitat de cures intensives per motius de «seguretat i privacitat», segons el seu equip mèdic, que divendres va assegurar que l’expresident estava «responent bé als antibiòtics» i fluids que se li van administrar «per via intravenosa».

L’expresident va ser ingressat a Califòrnia perquè hi havia viatjat per participar en un esdeveniment privat amb la seva dona, però a l’arribar a aquest estat va començar a tenir nàusees i marejos, per la qual cosa va anar a l’hospital.

Hillary Clinton, per la seva banda, va acudir a l’esmentat esdeveniment privat en representació de la parella i posteriorment es va traslladar a l’hospital, divendres de matinada.

Notícies relacionades

El president dels Estats Units, Joe Biden, va telefonar també divendres Clinton i li va desitjar una «ràpida recuperació», va informar la Casa Blanca.

Clinton és un dels quatre expresidents dels Estats Units que continuen vius, amb Donald Trump (2017-2021), Barack Obama (2009-2017), George W. Bush (2001-2009) i Jimmy Carter (1977-1981). Aquest últim és, als 97 anys, el president més longeu de la història dels Estats Units.

Temes:

Estats Units