Tensió al Pròxim Orient

Un militar mor i tres més ferits en un atac atribuït a Israel a Síria

  • És la segona ofensiva atribuïda a les forces israelianes en l’última setmana

Un militar mor i tres més ferits en un atac atribuït a Israel a Síria

CAROL GUZY / ZUMA PRESS / CONTACTOPHOTO

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

Almenys un soldat sirià ha mort i tres més han resultat ferits en un atac aeri atribuït a Israel a la localitat de Palmira, a la governació d’Homs, ubicada al centre de Síria. L’incident s’ha produït cap a les 23.34 (hora local) d’aquest dimecres, quan s’ha llançat l’atac des de l’àrea d’Al-Tanf, un lloc d’avançada dels Estats Units a la frontera entre Síria, Jordània i l’Iraq, segons ha indicat una font militar a l’agència oficial de notícies siriana SANA.

La font militar ha precisat que es tracta d’un atac de l’Exèrcit israelià que ha apuntat a una torre de comunicacions i alguns punts dels voltants, cosa que ha provocat la mort d’un soldat i que tres més quedessin ferits, així com danys materials. Israel no s’ha manifestat respecte a l’atac.

Notícies relacionades

Es tracta de la segona ofensiva atribuïda a Israel en els últims dies, després que el 8 d’octubre s’informés d’un atac aeri contra l’aeroport militar T-4, a Homs, que va deixar sis soldats sirians ferits.

L’Exèrcit d’Israel ha portat a terme desenes de bombardejos a Síria argumentant que actuen per evitar l’establiment de bases iranianes al país i l’enviament d’armes al partit-milícia xiïta libanès Hezbol·là per part de les autoritats iranianes, que recolzen Damasc en el marc de la guerra que va esclatar el 2011.