En un missatge per televisió

Xi Jinping assegura que la unificació amb Taiwan «s’ha d’aconseguir i s’aconseguirà»

  • Afirma que els que «obliden la seva herència, traeixen la seva pàtria i pretenen dividir el país, no tindran un bon final»

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El president de la Xina, Xi Jinping, ha assegurat aquest dissabte que la unificació amb Taiwan «s’ha d’aconseguir i s’aconseguirà», durant un missatge per televisió per celebrar l’aniversari de la revolució de 1911 que va portar a la fundació de la República Popular de la Xina.

Xi ha afirmat que el camí cap a la unificació «serviria millor als interessos de la nació» mitjançant mitjans pacífics, però també ha advertit «aquells que obliden la seva herència» que no acabaran bé, segons informa l’agència Bloomberg.

«Els compatriotes dels dos costats de l’Estret de Taiwan han d’estar al costat correcte de la història i unir-se per aconseguir la reunificació completa de la Xina i el rejoveniment de la nació xinesa», va afegir el president.

«Aquells que obliden la seva herència, traeixen la seva pàtria i pretenen dividir el país no tindran un bon final», ha comentat igualment, abans d’afegir que aquestes persones «seran menyspreades per la gent i condemnades per la història».

Assumpte intern

Finalment, el mandatari ha avisat que la qüestió de Taiwan «és un assumpte purament intern de la Xina, que no admet interferències externes».

Les declaracions del mandatari xinès es produeixen després que Taiwan hagi advertit aquesta setmana de les «conseqüències catastròfiques» que podria portar que l’illa caigui completament en mans de la Xina, una alerta que deriva de la greu violació de la «pau regional» per part de Pequín, L’Exèrcit del qual va enviar prop de 150 avions de combat en els primers quatre dies d’octubre.

Notícies relacionades

L’advertència de Taiwan va ser vista des de Pequín com una demostració de «força», tot i que alhora va rebre dures crítiques des de la comunitat internacional, especialment pels Estats Units, que estan compromesos amb la defensa de l’illa. De fet, aquesta setmana s’ha informat que Washington fa almenys un any que entrena les forces locals davant les «amenaces» de la Xina.

Pequín considera Taiwan com una província més sota la seva sobirania, i ha assegurat que es controlarà la zona fins i tot mitjançant l’ús de la força en cas que sigui necessari. A més, el Govern considera que les autoritats de l’illa són separatistes.

Temes:

Xina Taiwan