A Síria

Al-Assad readmet el seu oncle després de més de 30 dècades d’exili per un cop d’Estat

  • El president sirià l’ha perdonat per evitar la seva entrada a presó per blanquejar diners de fons públics

Al-Assad readmet el seu oncle després de més de 30 dècades d’exili per un cop d’Estat

LOUAI BESHARA / AFP

1
Es llegeix en minuts

El president de Síria, Bashar al-Assad, ha permès el retorn al país al seu oncle Rifaat, que porta trenta anys a l’exili després de protagonitzar un intent fallit de cop d’Estat, segons han confirmat múltiples fonts a mitjans progovernamentals sirians i a l’agència DPA.

A Rifaat el persegueix una sentència de quatre anys de presó, emesa l’any passat per un tribunal francès, per blanquejar diners de fons públics a través d’una organització criminal entre 1996 i 2016.

A la sentència, el tribunal de París va ordenar igualment la confiscació dels seus actius immobiliaris, tot i que l’oncle del president sirià ha apel·lat la sentència.

El perdó

Notícies relacionades

Rifaat, de 83 anys, va deixar el país àrab el 1984 després de fracassar el seu intent de cop d’estat contra el pare de Bashar, Hafez al-Assad. No obstant, l’actual mandatari l’ha perdonat i ara ha acceptat que viatgi a Síria per impedir la seva entrada a presó, segons el diari ‘Al Waatan’.

De fet, i segons aquest mitjà, Rifaat hauria arribat a la capital siriana, Damasc, dijous passat. Fonts sirianes de DPA també han confirmat la seva arribada i aventuren que podria residir a la seva localitat natal d’Al Qarda, a la província costanera de Latakia.

Temes:

Síria