Pluges constants

Les intenses precipitacions deixen cinc morts i més de 50.000 evacuats a la Xina

  • El riu Groc es va desbordar per tercera vegada el 2021 a causa de la incessant pluja

Les intenses precipitacions deixen cinc morts i més de 50.000 evacuats a la Xina

Afp

1
Es llegeix en minuts
EFE

Les contínues precipitacions en els últims dies a la província septentrional xinesa de Shanxi han deixat almenys cinc morts, ha informat avui l’agència oficial de notícies Xinhua. Quatre de les cinc morts es van registrar ahir al comtat de Puxian i pertanyen a la ciutat de Linfen, i una persona va morir a Lüliang, on les autoritats van informar, a més, de l’ensorrament de 153 cases i l’evacuació de 1.300 residents a causa de les pluges.

La província veïna de Shaanxi, situada a l’oest de Shanxi, també va patir aquesta setmana l’efecte de les persistents precipitacions, que van provocar l’evacuació de més de 50.000 ciutadans a la província, segons Xinhua. A més, el Ministeri de Recursos Hídrics de la Xina va declarar ahir que el riu Groc, que travessa les dues províncies i que és el segon més llarg de la Xina, va experimentar aquesta setmana la tercera crescuda de l’any a causa de «les constants pluges». Recentment, el Centre Meteorològic Nacional de la Xina va informar que les pluges a la part nord de la Xina havien marcat un «rècord històric» el setembre passat.

Notícies relacionades

Al juliol, el centre de la Xina va patir intenses pluges, que van deixar més de 300 morts a la província de Henan, segons els comptes de les autoritats locals.

Song Lianchun, meteoròleg del Centre Meteorològic Nacional, va declarar llavors: «No podem dir que un esdeveniment meteorològic extrem està directament causat pel canvi climàtic, però, a llarg termini, l’escalfament global causa un augment de la intensitat i la freqüència d’aquests esdeveniments».

Temes:

Pluges Xina