Funcionaris d’intel·ligència

L’OTAN expulsa vuit diplomàtics russos acusats d’espionatge

  • El secretari general de l’OTAN, Jens Stoltenberg, va reconèixer aquest mateix dimarts que les relacions de l’aliança transatlàntica i Rússia estan en «el seu punt més baix des del final de la Guerra Freda»

HOS102  BRUSELAS (BELGICA)  15 03 2018 - El secretario general de la OTAN  Jens Stoltenberg  ofrece una rueda de prensa para presentar el informe anual de la Alianza correspondiente al ano 2017  con los datos del gasto en Defensa de los aliados  hoy 15 de marzo de 2018  en la sede de la organizacion en Belgica (Bruselas)  hoy 15 de marzo de 2018  EFE  Olivier Hoslet

HOS102 BRUSELAS (BELGICA) 15 03 2018 - El secretario general de la OTAN Jens Stoltenberg ofrece una rueda de prensa para presentar el informe anual de la Alianza correspondiente al ano 2017 con los datos del gasto en Defensa de los aliados hoy 15 de marzo de 2018 en la sede de la organizacion en Belgica (Bruselas) hoy 15 de marzo de 2018 EFE Olivier Hoslet / OLIVIER HOSLET

1
Es llegeix en minuts

L’OTAN ha expulsat vuit diplomàtics russos de l’ambaixada de Rússia davant l’Aliança per ser presumptes espies, van confirmar aquest dimecres fonts aliades. «Podem confirmar que hem retirat l’acreditació de vuit membres de la Missió russa davant l’OTAN, que eren funcionaris d’intel·ligència russos no declarats», van indicar les fonts de l’Aliança. Van afegir que l’OTAN també ha reduït la quantitat total de diplomàtics que Rússia pot acreditar davant l’Aliança a deu.

«La política de l’OTAN cap a Rússia continua sent consistent. Hem enfortit la nostra dissuasió i defensa en resposta a les accions agressives de Rússia, mentre que alhora ens mantenim oberts per a un diàleg significatiu», van remarcar.

Mal estat de les relacions

Notícies relacionades

El secretari general de l’OTAN, Jens Stoltenberg, va reconèixer aquest mateix dimarts que les relacions de l’aliança transatlàntica i Rússia estan en «el seu punt més baix des del final de la Guerra Freda», amb Moscou cada vegada «més agressiu» a l’exterior i més «repressiu» a nivell interior. «Crec que ens hem d’adonar que la relació entre la família transatlàntica i Rússia està en el seu punt més baix des del final de la Guerra Freda», va afirmar en una conferència a la Universitat de Georgetown, a Washington. El secretari general de l’OTAN va assenyalar com a punt d’inflexió l’«annexió il·legal» de Crimea per part de Rússia el 2014 i la seva «continuada desestabilització» a l’est d’Ucraïna.

«El panorama és greu», va advertir Stoltenber, que presidirà una reunió demà a Brussel·les del Consell de l’Atlàntic Nord amb els consellers de seguretat nacional aliats, prevista prèviament. En la cimera de líders de l’OTAN celebrada al juny, l’Aliança va situar la Xina clarament com una amenaça per a la seva seguretat, i va apostar també per posar en marxa un procés d’adaptació per millorar la seva resposta davant desafiaments com l’agressivitat de Rússia, els atacs cibernètics o el canvi climàtic. El 2018, l’OTAN ja va expulsar set diplomàtics russos en resposta a l’enverinament de l’exespia Serguéi Skripal a Salisbury (sud d’Anglaterra).

Temes:

OTAN