Epidèmia global

Rússia continua batent rècords de morts per Covid

Les autoritats comptabilitzen 852 morts en les últimes 24 hores, mentre la variant delta, més contagiosa, continua causant estralls

Rússia continua batent rècords de morts per Covid

EFE

2
Es llegeix en minuts
Marc Marginedas
Marc Marginedas

Periodista

Especialista en països de l'antiga Unió soviètica i el món àrab-islàmic.

ver +

Rússia continua sense poder controlar la pandèmia de Covid, malgrat comptar des de fa temps amb un ampli i variat arsenal de vacunes contra la malaltia i per més que les autoritats llancin campanyes d’informació i ideïn incentius monetaris i fins i tot loteries perquè la població acudeixi als centres d’inoculació. Segons les dades oficials, en les últimes 24 hores, un total de 852 persones han mort com a conseqüència de la malaltia, batent l’anterior xifra de 828 defuncions registrada fa tot just quatre dies.

A la ciutat de Moscou, les autoritats locals han confirmat l’existència d’una segona onada de la variant delta, considerada molt més contagiosa que les primeres soques del virus, circumstància que ha incrementat en un 24% la xifra total de noves infeccions i en un 15% la d’hospitalitzacions. Aquest dimarts, es van comptabilitzar un total de 21.559 nous contagis, una variable que des de fa dues setmanes no descendeix de la fatídica barrera dels 20.000 casos diaris.

Més mortaldat

Rússia és, amb diferència, el país del continent europeu on la malaltia ha causat més mortaldat. D’acord amb els molt restrictius criteris aplicats pel Govern rus, un total de 205.531 persones han perdut la vida com a conseqüència de la malaltia des de l’inici de la pandèmia, tot i que segons els números de l’agència estatal d’estadístiques Rosstat, l’esmentada xifra superaria les 350.000 persones.

Notícies relacionades

D’acord amb els experts, l’expansió del virus al país euroasiàtic, en contrast amb la constatada remissió de la malaltia en gran part d’Europa i l’Amèrica del Nord, té dos motius principals. D’una banda, la reticència de la població a vacunar-se, una actitud que no és més que una conseqüència de l’àmplia desconfiança que susciten les autoritats entre la ciutadania. Segons la pàgina web Gogov, tan sols un 28,6% de la població havia fet la pauta completa de vacunació, molt per sota no només de la UE i els EUA, sinó fins i tot del Brasil i Mèxic.

En segon lloc, el temor de les autoritats a imposar estrictes mesures d’allunyament social o confinament, en un context de crisi econòmica i reducció dels ingressos. L’exigència de portar mascareta en llocs públics o transport col·lectiu amb prou feines es compleix, mentre que els tímids intents d’implantar un sistema de QR per accedir a restaurants i bars van haver de ser avortats davant l’eventualitat de portar a la ruïna un bon nombre d’establiments.

Temes:

Rússia