Crisi sanitària global

Nova York estudia que la Guàrdia Nacional substitueixi els sanitaris no vacunats

Un 16% dels que treballen en els centres mèdics no estan immunitzats i poden perdre els seus llocs de treball

Nova York estudia que la Guàrdia Nacional substitueixi els sanitaris no vacunats

ADP / Joseph Prezioso

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

La governadora de Nova York, Kathy Hochul, estudia utilitzar la Guàrdia Nacional i treballadors sanitaris d’altres estats dels Estats Units per suplir la falta de personal als hospitals. Desenes de milers d’empleats del sector poden perdre els seus llocs de treball per no haver-se vacunat contra la Covid abans d’aquest dilluns, quan es va complir el termini de vacunació obligatòria per als treballadors d’aquest sector.

El pla, descrit dissabte per Hochul, li permetria declarar l’estat d’emergència per augmentar el nombre de treballadors sanitaris i poder incloure professionals amb llicència d’altres estats i països, així com infermers jubilats. Al voltant del 16% dels empleats dels hospitals de l’estat no han rebut la pauta completa, segons l’oficina del governador.

Motius religiosos

El pla s’ha fet públic enmig de la batalla que lliuren els líders dels governs estatal per augmentar el nombre de vacunats per combatre la variant delta, i els treballadors que estan en contra de la inoculació, alguns objectant motius religiosos. Hochul va assistir al servei dominical en una gran església de la ciutat de Nova York per demanar als cristians que ajudin a promoure les vacunes.

«Necessito que sigueu els meus apòstols. Necessito que sortiu, en parleu i digueu: ens ho devem els uns als altres», va dir Hochul als congregants en el Centre Cultural Cristià de Brooklyn. «Jesús ens va ensenyar a estimar-nos els uns als altres, i com mostrar aquest amor sinó preocupant-nos prou pels altres com per dir, sisplau, posa’t la vacuna perquè t’estimo i vull que visquis», va insistir la demòcrata.

Un jutge federal de l’estat d’Albany va ordenar temporalment a les autoritats de l’estat de Nova York que permetin les exempcions religioses en el cas de la vacunació dels sanitaris. Així mateix, un tribunal d’apel·lacions dels EUA va bloquejar, pocs dies abans d’entrar en vigor i també de forma temporal, el requisit que els professors i el personal de les escoles de la ciutat de Nova York es vacunin. S’ha fixat una audiència per a dimecres.

Augment de la Covid

La variant delta ha provocat un augment dels casos de Covid i d’hospitalitzacions als EUA, que van arribar al seu pic a principis de setembre. Les morts continuen augmentant i en l’última setmana el país ha registrat una mitjana de 2.000 morts al dia, majoritàriament de persones no vacunades. Mentre que a nivell nacional els casos s’han reduït en un any, l’augment de les noves infeccions a Nova York s’ha estabilitzat recentment, segons un recompte de Reuters.

Notícies relacionades

En un intent per protegir els més vulnerables, els Centres per al Control i Prevenció de Malalties (CDC) van recolzar divendres una injecció de reforç de la vacuna de Pfizer per als nord-americans majors de 65 anys, els adults amb malalties i els adults que treballen en entorns laborals i institucionals d’alt risc.

Diumenge, la doctora Rochelle Walensky, directora dels CDC, va detallar qui hauria de rebre les vacunes de reforç en funció de la seva feina. «Això inclou les persones que viuen en refugis per a ciutadans sense llar, els presos, així com les persones que treballen amb comunitats vulnerables, els sanitaris, professors, els empleats del sector de l’alimentació i del transport públic», va dir Walensky en una entrevista.