Arribada multitudinària

Desembarcament de 700 migrants a Lampedusa

  • El nombre de persones que han arribat a l’illa des de començament d’any duplica el que es va viure en el mateix període de l’any passat

Desembarcament de 700 migrants a Lampedusa
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un pesquer en el qual viatjaven 686 migrants va arribar dilluns a la nit a les costes de Lampedusa. La Guàrdia Costanera va interceptar i va acompanyar l’embarcació al port, en el qual és un dels desembarcaments més grans viscuts a la petita illa italiana.

El vell barco pesquer de 15 metres d’eslora va atracar cap a les 11 de la nit al port Favarolo de la petita illa italiana, a poques milles de les costes nord-africanes. Les tasques d’identificació i de triatge es van allargar fins passada la una de la matinada a causa de les mesures de seguretat sanitària pel coronavirus. Cinc dels migrants que viatjaven a l’embarcació han hagut de ser atesos a l’ambulatori de l’illa.

Es tracta d’un dels desembarcaments més nombrosos que s’han viscut a l’illa en els últims anys i els migrants, entre els quals també dones i nens, procedien d’Egipte, el Txad, el Marroc, Síria, Bangladesh el Sudan, Nigèria, Etiòpia i el Senegal i havien sortit des de les costes de Zuwara, a Líbia. Els migrants van ser conduïts al centre d’acolliment de l’illa on actualment hi ha 1.091 persones quan té una capacitat de només 250 persones. Aquesta arribada se suma a cinc barcos més que havien desembarcat a l’illa italiana unes hores abans amb un total de 119 persones a bord.

Arribades contínues

Notícies relacionades

Segons el Ministeri de l’Interior italià, un dels barcos de passatgers que està sent utilitzat per a la quarantena dels migrants i per buidar el centre de Lampedusa arribarà avui a l’illa. D’altra banda, el barco ‘Geo Barents’ de l’oenagé Metges sense Fronteres segueix des de fa una setmana esperant un port després d’haver rescatat 60 persones.

L’arribada de migrants al sud d’Itàlia continua sent una constant. Des de començament d’any, més de 1.000 persones han mort o desaparegut a la zona central del Mediterrani, segons dades de l’Organització Internacional per a les Migracions. Segons les dades de l’Interior, fins aquest dilluns van arribar des de començament d’any 44.778 migrants al país, respecte als 23.517 del mateix període de l’any anterior.