Regulació del mercat

La Xina enfonsa el bitcoin al considerar il·legals les operacions amb criptomonedes

El Banc Central de la Xina adverteix del perill que la mesura pot causar en «els havers» de la gent

La Xina enfonsa el bitcoin al considerar il·legals les operacions amb criptomonedes

Unsplash

1
Es llegeix en minuts

El Banc Central de la Xina ha resolt que totes les transaccions financeres amb criptomonedes són il·legals, una nova mesura regulatòria contra aquest tipus de comerç. «Les activitats comercials vinculades amb monedes virtuals són activitats financeres il·legals», ha indicat el Banc Central de la Xina en un comunicat, en què assegura que «posa en perill seriosament els havers de la gent».

La cotització de les criptomonedes, incloent-hi el bitcoin, ha tingut bruscos canvis l’últim any, en part, a causa de les regulacions xineses, que busquen prevenir l’especulació financera i el blanqueig de diners.

En el seu comunicat, la institució bancària adverteix que els que no respectin la reglamentació seran «investigats per responsabilitat penal d’acord amb la llei».

La decisió prohibeix totes les activitats financeres vinculades amb criptomonedes, com el comerç amb criptomonedes, la venda de ‘tokens’ (o vals), transaccions que involucrin derivats de criptomonedes i «recaptació de fons il·legals».

Notícies relacionades

El Banc Central de la Xina ha dit que els últims anys que «el comerç i l’especulació amb bitcoin i altres monedes virtuals s’ha estès, s’ha alterat l’ordre econòmic i financer, ha augmentat el blanqueig de diners, la recaptació de fons il·legal, els esquemes de piràmides i altres activitats criminals i il·legals».

Responsables xinesos van indicar al juny que més de 1.000 persones van ser detingudes per treure benefici mitjançant activitats criminals per comprar criptomonedes.