A l’est del país

El primer atemptat després de la sortida dels EUA de l’Afganistan deixa almenys dos morts

  • L’atac amb bomba provoca també una vintena de ferits, la majoria combatents talibans

Soldados talibanes frente al cartel de Kabul en el aeropuerto internacional

Soldados talibanes frente al cartel de Kabul en el aeropuerto internacional / WANA NEWS AGENCY (via REUTERS)

1
Es llegeix en minuts

Almenys dues persones han mort i 19 més han resultat ferides aquest dissabte a l’est de l’Afganistan, al primer gran atemptat des que les tropes nord-americanes van abandonar el país poc abans de la mitjanit del 31 d’agost. L’atemptat amb bomba s’ha produït aquest matí a la ciutat de Jalalabad, capital de la província oriental de Nangarhar, segons fonts sanitàries.

Entre les víctimes, només tres dels ferits són civils i la resta són combatents talibans desplegats a la ciutat per mantenir la seguretat. A més, alguns dels ferits hospitalitzats es troben en estat crític.

Poc abans d’aquest atemptant a Jalalabad s’ha produït una altra explosió a Kabul, quan una bomba magnètica adherida a un vehicle privat a l’est de la capital ha sigut feta detonar, va explicar a Efe un oficial de Policía dels talibans, Qari Rashid. «Dos civils van patir ferides lleus i van ser traslladats a un hospital per rebre tractament», ha assenyalat Rashid. Es desconeix qui és al darrere de l’atemptat.

Es tracta aparentment de les primeres explosions d’envergadura amb víctimes que es produeixen a l’Afganistan des que els talibans van prendre el control total del país amb la retirada de les tropes nord-americanes poc abans de la mitjanit del 31 d’agost.

L’Estat Islàmic

Notícies relacionades

Nangarhar s’ha mantingut com la principal zona d’operacions a l’Afganistan del grup gihadista Estat Islàmic (EI), on durant els últims anys hi ha hagut nombrosos enfrontaments entre els seus combatents, els talibans i les tropes afganeses i estrangeres.

Malgrat aquesta forta oposició, els combatents d’EI mantenen la seva presència en parts remotes de Nangarhar i s’han convertit ara en la principal amenaça contra els talibans, al ser capaços de perpetrar atemptats com el del 26 d’agost passat a l’aeroport de Kabul, que va deixar almenys 170 morts