Crisi migratòria

Els Estats Units tanquen dos passos a la seva frontera pel creuament massiu d’haitians

  • Uns 12.000 immigrants esperen en un campament improvisat per poder accedir als EUA

Els Estats Units tanquen dos passos a la seva frontera pel creuament massiu d’haitians

EFE

1
Es llegeix en minuts
EFE

El Govern de Joe Biden va tancar aquest divendres el pont fronterer que uneix Del Río (Texas) amb Ciudad Acuña (Mèxic), sota del qual s’ha instal·lat un campament improvisat amb prop de 12.000 immigrants irregulars, majoritàriament haitians. Els Estats Units també han tancat un segon pont fronterer, anomenat Presa la Amistad, situat als afores de la ciutat. «El tancament temporal és necessari perquè la Patrulla Fronterera respongui a les necessitats urgents de seguretat i protecció presentades per una afluència de migrants a Del Río», va apuntar el cos, que va informar que la mesura ja és efectiva.

Washington ha ordenat derivar tot el trànsit que normalment utilitza aquests dos ponts a l’encreuament a Eagle Pass, fronterer amb Piedras Negras (Mèxic) i a unes 57 milles (gairebé 100 quilòmetres) a l’est de Del Río.

Notícies relacionades

Uns 12.000 immigrants irregulars segons les últimes estimacions, majoritàriament de nacionalitat haitiana, estan retinguts per les autoritats nord-americanes en un campament improvisat sota el pont de Del Río. Els migrants han estat creuant des d’aquest dimarts als Estats Units i han desbordat les autoritats migratòries, que han improvisat el campament a l’espera d’anar processant sol·licituds d’asil. Els indocumentats dormen al ras i no tenen serveis bàsics, unes condicions que amenacen de crear una nova emergència humanitària a la frontera sud.

L’oposició republicana al president Joe Biden va culpar aquest divendres el mandatari de la situació a la frontera. L’arribada massiva es dona en un moment en què Washington ha reduït els vols de deportació a Haití des de la crisi provocada pel magnicidi del president Jovenel Moïse al juliol.