Immunització obligatòria

Suspesos a França 3.000 empleats de centres sanitaris per no vacunar-se

  • Al costat d’aquestes 3.000 suspensions, també hi va haver en la primera jornada d’obligació «unes desenes» de dimissions

BARCELONA 16/04/2021 SOCIEDAD AstraZeneca COVID-19.Vacuna
Vacunas
vacunación
AstraZeneca
Centro de vacunación instalado en el

BARCELONA 16/04/2021 SOCIEDAD AstraZeneca COVID-19.Vacuna Vacunas vacunación AstraZeneca Centro de vacunación instalado en el / JOAN CORTADELLAS (Delegaciones)

1
Es llegeix en minuts

Uns 3.000 empleats de centres sanitaris francesos que no estan vacunats van ser suspesos d’ocupació dimecres el primer dia d’aplicació de l’obligació d’immunitzar-se contra la Covid per a aquests col·lectius, segons va anunciar aquest dijous el ministre de Sanitat, Olivier Véran.

En una entrevista a l’emissora RTL, Véran va posar èmfasi que moltes d’aquestes suspensions «són només temporals» i també que aquesta xifra representa una part mínima dels 2,7 milions de persones per a qui és ara obligatòria la vacunació si volen continuar treballant en serveis d’atenció a persones fràgils. A més, va fer notar que els suspesos no són majoritàriament sanitaris, sinó que treballen en bugaderies i altres serveis de suport dels centres.

Al costat d’aquestes 3.000 suspensions, també hi va haver en la primera jornada d’obligació «unes desenes» de dimissions. El ministre va remarcar: «Estem molt lluny» de les xifres de 200.000 a 300.000 que alguns havien donat dels sanitaris que podrien faltar en l’atenció mèdica o en les residències per ser refractaris a la vacunació.

Immunització obligatòria

La vacunació obligatòria, establerta per una llei d’urgència adoptada a principis d’agost, estipula que des del 15 de setembre els col·lectius concernits han de demostrar que han rebut almenys una primera dosi, i tenir la pauta completa per al 15 d’octubre.

Notícies relacionades

Gairebé el 95% dels metges tenien a l’acabar la setmana passada almenys una dosi, i gairebé el 90% del personal de les residències.

Véran va fer, d’altra banda, una crida perquè totes les persones que cada any reben la vacuna de la grip (entre 17 i 18 milions de persones) vagin a posar-se una tercera dosi contra la Covid. «Aquesta tercera dosi és necessària» perquè aquestes persones tenen un sistema immunitari més fràgil, va explicar.