Terrorisme islàmic

Al-Qaida difon un vídeo del seu líder en l’aniversari de l’11-S

L’egipci Ayman al-Zawahiri pretén aturar els rumors sobre la seva mort per causes naturals

Ayman al Zawahiri  Al Qaeda difunde un vídeo de su líder en el aniversario del 11S

Ayman al Zawahiri Al Qaeda difunde un vídeo de su líder en el aniversario del 11S

1
Es llegeix en minuts

L’organització terrorista Al-Qaida ha difós dissabte un vídeo del seu líder, l’egipci Ayman al-Zawahiri, en el vintè aniversari dels atemptats de l’11-S als Estats Units. Al-Qaida va difondre les imatges a través del seu canal mediàtic, Sahab Media, titulat Jerusalem mai serà judaïtzat, en què apareix Al-Zawahiri amb una túnica i una llarga barba blanca parlant durant més d’una hora sobre una àmplia diversitat de temes, en especial la causa palestina.

Notícies relacionades

 El líder d’Al-Qaida, Ayman al-Zawahiri pretén refutar els rumors sobre la seva suposada mort després que al novembre s’especulés que havia mort per causes naturals. La gravació, d’una hora de durada, ha sigut publicada a les xarxes socials i hi elogia l’atemptat amb cotxe bomba de l’1 de gener passat contra una base militar russa a Tel Saman, a Síria, reivindicat en el seu moment per Huras al-Din, una filial d’Al-Qaida.

«La fase actual requereix que esgotem l’enemic fins que somiquegi i ploriquegi a causa de la sagnia econòmica i militar (...). Una de les operacions més destacades en aquest sentit ha sigut la de Tel Saman», ha afirmat Al-Zawahiri. «Aquesta operació és un exemple pràctic de com trencar la pressió militar de l’enemic», ha indicat, mentre ha elogiat els atacs «en territori enemic». El dirigent egipci esmenta a més la retirada dels Estats Units de l’Afganistan, però no es refereix en cap moment a l’ocupació de Kabul per part dels talibans, el 15 d’agost. A més critica la normalització de relacions entre els països àrabs i Israel i descriu els seus líders com a «traïdors». Durant el 2020 han sigut els Emirats Àrabs Units, Bahrain i el Marroc els que han establert relacions diplomàtiques. Al-Zawahiri, cirurgià de professió, va ser nomenat líder d’Al-Qaida el 2011 després de la mort d’Ossama bin Laden en una operació de les forces especials nord-americanes al Pakistan.