11 presumptes delinqüents i 2 civils

Enfrontaments entre civils i militars deixen almenys 13 víctimes mortals a Mèxic

  • Agents de l’Exèrcit i persones armades van disparar-se en diferents punts i instants a Nuevo Laredo

Enfrontaments entre civils i militars deixen almenys 13 víctimes mortals a Mèxic
2
Es llegeix en minuts
EFE

Almenys 13 morts, entre els quals 11 presumptes delinqüents i dos civils, van deixar una sèrie d’enfrontaments entre civils armats i agents de l’Exèrcit a la ciutat mexicana de Nuevo Laredo, frontera amb els Estats Units, segons va informar aquest dimecres la Secretaria de la Defensa Nacional (Sedena). Els enfrontaments entre presumptes civils armats i membres de l’Exèrcit mexicà, a més de «narco bloquejos», es van desencadenar des de dilluns passat després de la captura de Martín Rodríguez Barbosa, àlies ‘El Cadete’, cap de sicaris del càrtel del nord-est (CDN). Segons la Sedena, els presumptes delinqüents armats utilitzaven uniformes clonats de la Marina i, a més, van utilitzar diverses metralletes Barret calibre 50 per atacar els militars.

La Defensa va informar que dilluns a la nit «personal militar feien un recorregut de reconeixement per la carretera Aeropuerto quan van ser agredits a trets per civils armats que es desplaçaven en uns 20 vehicles amb blindatge artesanal». Davant aquesta acció, «el personal militar va repel·lir l’agressió i va iniciar una persecució que va culminar a la colònia (barri) La Sandía», va precisar un comunicat de la Sedena.

La persecució va provocar que els delinqüents tinguessin un contratemps vehicular i, a l’arribar el personal militar, van ser novament agredits pels civils armats, de manera que cinc delinqüents van ser abatuts, va afegir l’informe. Segons la Sedena, dos civils armats més van ingressar a domicilis amb la intenció de fugir, però els agents de l’Exèrcit mexicà es van identificar de viva veu i els van demanar descendir dels sostres de les vivendes per portar a terme la detenció, per la qual cosa aquests van respondre disparant contra les tropes de l’Exèrcit, «i van ser abatuts els dos civils armats».

Testimonis que van pujar un vídeo a xarxes socials de Nuevo Laredo van reportar que els dos joves, que portaven uniformes apòcrifs de la Marina, ja s’havien rendit i malgrat això els militars «els van executar extrajudicialment».

El comunicat de la Secretaria de la Defensa Nacional va precisar que un altre grup de les tropes de l’Exèrcit mexicà va acudir a donar recolzament als seus companys, però en el trajecte van ser agredits per civils armats des d’un vehicle en moviment als voltants de la colònia (barri) Buena Vista. «Després de repel·lir l’agressió, el personal castrense va aconseguir exitosament neutralitzar sis civils armats [...], que van resultar ferits per resquill de bala (que no en posa en risc la integritat física), un element d’aquesta institució», va destacar el text.

Notícies relacionades

Després dels enfrontaments els militars van capturar tres presumptes delinqüents «que portaven uniformes apòcrifs de la Marina», a més de dues camionetes amb report de robatori, 16 armes llargues, tres metralletes Barret calibre 50 i diversos cartutxos que «van ser posats a disposició de les autoritats corresponents», va finalitzar el comunicat.

Sobre la detenció de Rodríguez Barbosa, també líder de la «Tropa de l’Infern», el braç armat del CDN, el portaveu de Seguretat de l’estat del nord de Tamaulipas va indicar a Efe que la informació sobre la captura la proporcionarà el Govern federal.

Temes:

Mèxic Tirotejos