Epicentre a prop d’Acapulco

Un terratrèmol de magnitud 7,1 fa tremolar Mèxic

  • La sacsejada ha provocat almenys un mort, un home a qui li va caure al damunt un pal de la llum

Un sismo de magnitud 7,1 sacude en centro y sur de México

Un sismo de magnitud 7,1 sacude en centro y sur de México / David Guzmán (EFE)

2
Es llegeix en minuts
EFE

Un sisme de magnitud 7,1 amb un epicentre molt pròxim al balneari d’Acapulco va sacsejar aquest dimarts el centre i el sud de Mèxic, sense que fins ara es reporti la pèrdua de vides humanes.

La tremolor es va produir a les 20.47 hora local (01.47 GMT), amb origen a 11 quilòmetres al sud-oest d’Acapulco, al meridional estat de Guerrero, segons va indicar el Servei Sismològic Nacional, que en un informació preliminar havia donat una magnitud de 6,9.

En declaracions a Milenio TV, el governador de Guerrero, Héctor Astudillo, va afirmar que el sisme es «va sentir molt fort» i la gent està «bastant alarmada». Astudillo va informar que una persona va morir per la caiguda d’un pal de la llum al municipi de Coyuca de Benítez. «M’acaben de notificar que a Coiuca de Benítez una persona va morir perquè li va caure un pal al damunt», va informar Astudillo en declaracions a Milenio TV. Va explicar que Coyuca de Benítez és un municipi pròxim a Acapulco, on en un recorregut d’Efe per la costera del balneari es va poder apreciar la caiguda d’estructures metàl·liques i vidres trencats en alguns establiments, a més de l’enfonsament d’una part de la façana d’una vivenda. Va afegir que, a més d’aquest mort, hi ha «moltes notificacions» d’esllavissament de pedra i terres a Acapulco, on en moltes zones no hi ha llum. «Estem mirant de continuar recollint informació que ens va arribant, però finalment puc reportar que hi ha una persona morta», va confirmar.

Mentrestant, el Centre d’Alerta de Tsunamis de la Secretaria de Marina va notificar que no s’espera la generació d’un tsunami a la zona costanera.

Ciutat de Mèxic, en alerta

El terratrèmol va activar l’alerta sísmica a la Ciutat de Mèxic, on milers de persones van sortir de cases i edificis com a mesura de seguretat i prevenció, i on a diversos barris s’han produït talls d’electricitat. «El secretari de Seguretat Ciutadana [Omar García Harfuch] està sobrevolant [la ciutat]. Fins ara no es reporten danys greus. Continuem informant», va indicar la cap de Govern de la Ciutat de Mèxic, Claudia Sheinbaum, en un missatge a Twitter.

Notícies relacionades

Posteriorment, García Harfuch va informar que hi ha talls de llum en alguns barris de la ciutat i el servei de metro funciona amb normalitat i, de moment, no hi ha notícies més rellevants.

El sisme d’aquesta nit va passar en la mateixa data en què fa quatre anys –el 7 de setembre de 2017– es va registrar un terratrèmol de magnitud 8,2 que va tenir l’epicentre al golf de Tehuantepec i va afectar principalment els estats d’Oaxaca i Chiapas, on 98 persones van perdre la vida.