Ofensiva conservadora

El governador de Texas firma una llei que restringeix el dret a vot

A la pràctica, la norma S.B.1 afectarà grups que voten pels demòcrates, com lesminories hispana i afroamericana i les persones de baixos ingressos

El Gobernador de Texas, Greg Abbott, durante la Convención Anual de la Asociación del Rifle celebrada en Dallas

El Gobernador de Texas, Greg Abbott, durante la Convención Anual de la Asociación del Rifle celebrada en Dallas / LUCAS JACKSON (REUTERS)

1
Es llegeix en minuts
EFE

El governador de Texas (EUA), el republicà Greg Abbott, va estampar aquest dimarts la seva firma en una llei que restringeix el dret al vot i que s’ha convertit en un símbol de l’ofensiva conservadora per reduir la participació amb l’excusa del frau electoral.

Notícies relacionades

Abbott va rubricar la legislació amb un bolígraf blanc i va rebre automàticament un gran aplaudiment dels presents en un acte a la ciutat de Tyler (Texas). Aquest era l’últim pas que es necessitava per a l’entrada en vigor de la coneguda com a llei S.B.1, que a la pràctica restringirà el vot a Texas a grups que voten pels demòcrates en més proporció, com les minories hispana i afroamericana i les persones de baixos ingressos. La llei també afectarà negativament els qui no dominen l’anglès o les persones amb discapacitat.

Abbott, no obstant, va defensar que la legislació «protegeix» el dret al vot i la integritat del procés electoral de Texas per evitar que es cometi frau. «Aquesta llei farà més difícil que s’emetin vots fraudulents», va afirmar el responsable polític.