Inundacions

Les fortes pluges al centre de Mèxic deixen dues morts

  • Les precipitacions també han provocat danys materials en nombrosos punts del municipi d’Ecatepec

Les fortes pluges al centre de Mèxic deixen dues morts

Reuters / Estailove St-Val

1
Es llegeix en minuts
EFE

La forta pluja, que va deixar severes inundacions al municipi d’Ecatepec, al central estat de Mèxic, veí de la capital mexicana, ha provocat aquest dilluns almenys dues morts i danys materials, segons van informar autoritats locals. La coordinació de Protecció Civil del municipi va indicar que una jove de 17 anys i un home de 73 van perdre la vida. La primera va morir després que un llamp de la tempesta li provoqués una descàrrega elèctrica, mentre que el segon, després de ser arrossegat pel corrent. A més, la intensa pluja registrada durant el vespre d’aquest dia va afectar 19 colònies (barris), carrers i avingudes principals d’Ecatepec, municipi veí de la zona nord de Ciutat de Mèxic. Segons estimacions de les autoritats, que van implementar una plantada d’emergència, els afectats serien més de 100.000 persones a causa d’una tempesta que va durar prop de dues hores.

L’acumulació d’aigua en un curt temps va provocar grans i potents corrents d’aigua que van arrossegar desenes de vehicles que estaven estacionats, a més del desbordament d’un canal d’aigües negres. «Les pluges intenses d’aquesta tarda han provocat inundacions i afectacions en vialitats d’Ecatepec. La Policia realitza treballs d’auxili a la ciutadania», va apuntar a Twitter la Secretaria de Seguretat de l’estat de Mèxic. I és que, a causa de les afectacions provocades, desenes de persones van quedar encallades, però van ser rescatades.

Notícies relacionades

Davant les inundacions i forts corrents, autoritats de l’estat de Mèxic van fer una crida a la població a no sortir de casa. Fins al moment no s’han reportat morts ni persones desaparegudes. Els relats dels ciutadans a les xarxes socials van mostrar la magnitud de la tempesta que va provocar inundacions en zones populars com San Cristóbal Centro, Tulpetlac i San Pedro Xalostoc, on l’aigua va arrossegar vehicles i va inundar llars i negocis. Segons xifres oficials, a Ecatepec resideixen 1,6 milions de persones.

El Servei Meteorològic Nacional (SMN) de Mèxic va pronosticar per a la nit d’avui i dimarts a la matinada pluges molt fortes (de 50 a 75 mm) a Ciutat de Mèxic, estat de Mèxic, Durango, Guanajuato, Hidalgo, Morelos, Querétaro, Sinaloa, Sonora i Tlaxcala.