Sense autorització de l’OMS

Cuba comença a vacunar nens i adolescents contra el coronavirus

  • L’objectiu de les autoritats sanitàries és que a finals de novembre ja estigui completament immunitzat el 92,6% de la població

A1-123687109.jpg

A1-123687109.jpg / ADALBERTO ROQUE (AFP)

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Cuba ja ha començat a vacunar la seva població pediàtrica (de dos a 18 anys) amb les seves fórmules pròpies contra el coronavirus, un pas previ a la represa la setmana vinent del curs escolar 2020-2021 de manera virtual. El país ha aprovat l’ús d’emergència d’una de les seves vacunes contra la Covid-19 desenvolupades al país, la Soberana 02, en menors d’edat, tot i que el seu ús no està encara autoritzat per l’Organització Mundial de la Salut (OMS).

El Govern cubà va decidir ampliar així la indicació d’emergència amb què ja comptava la Soberana, desenvolupada per l’Institut Finlay de Vacunas (IFV), al considerar que compleix els requisits de qualitat i seguretat per a aquest grup poblacional. Segons el ministre d’Exteriors cubà, Bruno Rodríguez, «aquest permís garanteix l’avenç sense pausa del cronograma nacional d’immunització contra la Covid-19», ha considerat a través del seu compte de Twitter.

Dijous passat, les autoritats sanitàries cubanes van anunciar que vacunaran amb algun dels fàrmacs desenvolupats al país nens i adolescents d’entre dos i 18 anys a partir de diumenge.

Notícies relacionades

«El cronograma per a la vacunació estableix que del 5 de setembre al 5 de novembre s’immunitzaran amb Soberana 02 els nens de 12 a 18 anys. Del 15 de setembre al 15 de novembre s’immunitzaran amb Soberana 02 els nens de dos a 11 anys. Del 3 de setembre al 4 d’octubre rebran Abdala els estudiants de grau dotze», va confirmar l’IFV en un missatge a Twitter.

L’objectiu de les autoritats cubanes és que al setembre hagin rebut almenys una dosi totes les persones vacunables al país. Cuba, primer país llatinoamericà a desenvolupar vacunes pròpies contra la Covid-19, espera que a finals de novembre ja estigui completament immunitzat el 92,6% de la població, incloent nens.