Accident de trànsit

Un autobús cau per un barranc al Perú i deixa un balanç d’almenys 29 morts i 28 ferits

  • El vehicle es va precipitar uns 200 metres per un precipici després de xocar contra un turó

Un autobús cau per un barranc al Perú i deixa un balanç d’almenys 29 morts i 28 ferits
1
Es llegeix en minuts
EFE

Almenys 29 persones han mort després que l’autobús en què viatjaven s’hagi estimbat la matinada d’aquest dimartsuns 200 metres per un barranc al centre del Perú, segons ha confirmat el viceministre de de Prestacions i Assegurament en Salut del país, Bernardo Ostos, en declaracions recollides per mitjans locals. L’accident ha deixat també 28 ferits que han hagut de ser traslladats a hospitals de la regió.

El vehicle, de l’empresa León Express, havia partit des de Lima rumb a Huánuco, però es va estavellar contra un turó i va caure per un barranc a la carretera central cap a les 4.00 hores (hora local). Les autoritats no han pogut aclarir en els primers instants les causes del sinistre, tot i que investiguen si el conductor es va quedar adormit. Està previst que els treballs de recerca i rescat continuïn durant la resta del dia, segons ha detallat en un missatge a la xarxa social Twitter el Ministeri de l’Interior peruà.

Notícies relacionades

Segons mitjans locals, l’autobús va sortir amb 57 passatgers, però va anar recollint més gent durant la ruta, així que el nombre de víctimes podria augmentar. Els ferits han sigut traslladats a l’Hospital Chosica i altres hospitals de la zona. Un dels afectats va haver de ser traslladat en helicòpter a Lima per rebre atenció sanitària d’emergència, a causa de la gravetat de les ferides.

El mal estat de les carreteres i del parc mòbil provoca sovint accidents d’aquest tipus al Perú.