Mesures anti-Covid

La UE recomana restablir les restriccions de viatge als turistes dels EUA

  • Els Vint-i-set també recomanen limitar de nou els viatges no essencials des d’Israel

EPP.MIL_ECONOMIA.51785573.JPG

EPP.MIL_ECONOMIA.51785573.JPG / RICARD CUGAT (EPC)

2
Es llegeix en minuts
Silvia Martinez
Silvia Martinez

Periodista

ver +

Els Estats Units entren en la llista europea de països tercers no segurs per l’elevada taxa de contagis de Covid-19. La Unió Europea ha recomanat als Vint-i-set que reactivin les restriccions de viatges als turistes que es desplacin des d’aquest país per motius no essencials, així com als viatgers procedents d’Israel, Líban, Macedònia del Nord, Montenegro i Kosovo, que significa que només podran entrar aquells viatgers essencials o que tinguin la pauta de vacunació completa.

La Unió Europea va acordar a finals de maig obrir les seves fronteres als turistes de tercers països completament vacunats o a aquells procedents de països amb una baixa taxa de contagis. Un mes després, a les portes de la temporada d’estiu, el Consell formalitzava la seva recomanació i obria la porta als viatgers procedents d’una dotzena de països, inclosos els Estats Units, malgrat que l’Administració nord-americana que dirigeix Joe Biden ha mantingut les restriccions de viatge als europeus. Aquest dilluns, els Vint-i-set han decidit revertir la situació a causa de l’evolució epidemiològica del virus que supera els 500 casos per cada 100.000 habitants en els últims dies als Estats Units, molt lluny dels 75 fixats com a topall per la UE per considerar un país segur.

Llista revisada

Notícies relacionades

Després de la nova revisió, en la llista de països tercers per als quals els viatges no essencials no estan limitats figuren Albània, Armènia, Austràlia, Azerbaidjan, Bòsnia i Hercegovina, Brunei, Canadà, Japó, Jordània, Nova Zelanda, Qatar, Moldàvia, Aràbia Saudita, Sèrbia, Singapur, Corea del Sud i Ucraïna. La recomanació també inclou l’eliminació de les restriccions als viatges no essencials amb la Xina, Hong Kong i Macau, condicionada al principi de reciprocitat, i recorda que els residents d’Andorra, Mònaco, San Marino i el Vaticà són considerats com a residents de la Unió Europea, per la qual cosa no se’ls han d’aplicar restriccions. 

Entre els elements que els Vint-i-set tenen en compte a l’hora de decidir quins països són lliures de restriccions figuren la situació epidemiològica del país i la resposta a la Covid-19, així com l’evolució de la vacunació, el nombre de tests efectius o la taxa de possibilitat. La recomanació es revisa cada dues setmanes i tot i que no té caràcter vinculant, la UE espera que els Estats membres no aixequin les restriccions de viatge a un país no inclòs en la llista abans de coordinar-se amb la resta de socis europeus.

Temes:

Coronavirus