Evacuació de l’Afganistan

Una afganesa dona a llum la seva filla en el vol d’evacuació

  • Soman Noori, de 26 anys, va començar a tenir contraccions i va parir a l’avió amb destinació Birmingham

Afghan family with their newborn baby sit on board an evacuation flight to Birmingham

Afghan family with their newborn baby sit on board an evacuation flight to Birmingham / TURKISH AIRLINES (via REUTERS)

1
Es llegeix en minuts

Parir és donar vida, un acte bestial i inesborrable que exigeix un esforç físic i psíquic descomunal. Soman Noori, una afganesa de 26 anys, ha demostrat tenir aquest dissabte la força d’un tità al donar a llum la seva filla en el vol d’evacuació des del seu país, d’on va fugir després que els talibans arrasessin ciutats i pobles.

Notícies relacionades

Després de diversos dies d’angoixa a l’aeroport, Soman Noori va aconseguir entrar en un avió per deixar enrere l’Afganistan. Tots els passatgers eren col·laboradors del Regne Unit. Després, va entrar en un altre avió de les línies aèries turques que feia el trajecte des de Dubai fins a la ciutat anglesa de Birmingham. En aquest avió, la jove afganesa va començar a tenir fortes contraccions, senyal que el part havia començat. 

El dolor era intens i va ser impossible esperar que l’avió aterrés. Soman Noori, que viatjava amb el seu marit i els seus dos fills grans, va parir la seva filla entre dos seients, amb l’ajuda de la tripulació. Malgrat la falta d’assistència mèdica i l’angoixa, tant el nadó com la mare es troben bé. Dues campiones. 

Temes:

Afganistan