Accident de trànsit

Almenys 15 persones moren al caure un autobús per un precipici al Perú

  • L’accident, en què el vehicle va caure uns 200 metres, també va deixar tres ferits

Almenys 15 persones moren al caure un autobús per un precipici al Perú
1
Es llegeix en minuts
EFE

Almenys 15 persones van morir i 3 més van resultar ferides aquest divendres després de la caiguda d’un autobús per un precipici dels Andes del Perú, segons van informar mitjans locals. El sinistre va tenir lloc entorn de les 12:30 hora local (17:30 GMT), quan un vehicle que traslladava a treballadors de l’empresa minera MMG Las Bambas, de capitals xinesos, va bolcar a l’altura de la comunitat d’Huallpachaca, a la província de Cotabambas, al límit de les regions andines d’Apurímac i Cusco.

Notícies relacionades

D’acord amb les primeres versions de l’accident, l’autobús, que es dirigia a la ciutat de Cusco, va caure per un abisme d’uns 200 metres aproximadament, cosa que va provocar la mort d’almenys 15 passatgers, inclòs el conductor del vehicle. Tres persones més van resultar ferides i van ser traslladades als centres de salut de Cotabambas i els hospitals de la regió de Cusco. Fins al lloc dels fets van arribar efectius policials, ambulàncies i fins i tot un helicòpter per fer les tasques de rescat.

Els accidents d’aquesta magnitud són habituals a les carreteres del Perú, causats majoritàriament per la imprudència dels conductors, el mal estat de les carreteres i del parc automotor i les condicions agrestes de la geografia. A l’any moren al Perú al voltant de 3.000 persones en accidents de trànsit, la majoria per atropellaments, i hi ha 55.000 ferits més, segons xifres del Consell Nacional de Seguretat Viària.