Polèmica

El Regne Unit, disposat a evacuar gossos i gats de Kabul

  • Un exsoldat que va obrir un refugi d’animals a Kabul vol evacuar uns 140 gossos i 60 gats, així com els seus empleats afganesos i famílies

La población afgana se concentra en los alrededores del aeropuerto de Kabul

La población afgana se concentra en los alrededores del aeropuerto de Kabul / ASVAKA NEWS (via REUTERS)

1
Es llegeix en minuts

El ministre britànic de Defensa, Ben Wallace, va anunciar aquest dimecres que autoritzarà l’evacuació aèria de Kabul de gossos i gats trets d’un refugi per un exmarine, que va contractar un avió per evacuar el personal afganès i els animals.

Quan milers d’afganesosintenten fugir després de la tornada al poder dels talibans,al témer que apliquin de nou els seus mètodes repressius, l’assumpte genera debat des de fa dies al Regne Unit, mostra de l’amor dels seus habitants per aquests animals.

«Si arriba amb aquests animals, buscarem una franja horària per al seu avió», va tuitejar Wallace sobre Paul Farthing, un exsoldat que va obrir un refugi d’animals a Kabul i vol evacuar uns 140 gossos i 60 gats, així com els seus empleats afganesos i famílies.

La vigília, el funcionari va indicar, no obstant, que no donaria «prioritat als animals sobre els homes, dones i nens desesperats que truquen a la porta».

El ministre «ha de dimitir», va demanar llavors Dominic Dyer, un activista de defensa dels drets dels animals. Dimecres, es va alegrar del canvi de posició, que atribueix al primer ministre, Boris Johnson.

El Govern britànic va concedir un visat a tot el personal de l’associació Nowzad i a les seves famílies, unes 68 persones en total, va anunciar dilluns Farthing.

Milers d’afganesos continuen esperant a l’aeroport, amb les seves famílies, poder sortir del país en algun dels vols organitzats pels occidentals.

Notícies relacionades

Els Estats Units ja van evacuar unes 70.700 persones des del 14 d’agost, la vigília de la caiguda de Kabul en mans dels talibans i de la seva tornada al poder.

El Regne Unit ha evacuat més de 10.200 persones. Els seus aliats occidentals en van treure milers més.