De metà i pols de carbó

Almenys 8 miners moren i 4 estan desapareguts després d’una explosió a Colòmbia

  • Un dels treballadors ha sigut rescatat amb vida, tot i que es troba ferit

Almenys 8 miners moren i 4 estan desapareguts després d’una explosió a Colòmbia
1
Es llegeix en minuts
Europa Press

Almenys vuit miners han mort i quatre es troben desapareguts després d’una explosió en una mina de carbó al cèntric departament colombià de Boyacá. Segons les autoritats, l’emergència s’ha produït dimarts al matí a la mina la Carbonera del municipi de Tópaga per una explosió de gas metà i pols de carbó, informa el mig local ‘Boyaca 7 días’.

Notícies relacionades

L’incident ha afectat 13 treballadors que realitzaven treballs d’excavació subterrània, dels quals de moment n’han mort vuit, segons ha confirmat l’Agència Nacional de Mineria (ANM), informa el mitjà colombià Caracol Radio.

En un primer moment, els rescatadors han tret del lloc i identificat quatre miners, els cossos dels quals han sigut custodiats per la Fiscalia de Colòmbia, mentre posteriorment s’ha notificat la mort de quatre treballadors més que seran extrets del clot. Així mateix, quatre miners més es troben desapareguts, mentre que un ha sigut rescatat amb vida però ferit, per la qual cosa es troba rebent assistència mèdica. «Informen des del post de comandament unificat que continuen avançant en una segona mina dins de la mina per poder trobar les persones desaparegudes», ha avançat, per la seva part, el director de gestió de risc a Boyacá, Germán Bermúdez.