Accident en una tasca programada

Almenys cinc morts en l’incendi en una plataforma de Pemex al golf de Mèxic

  • El foc ja ha sigut controlat, però n’ha deixat alguns ferits i desapareguts

Almenys cinc morts en l’incendi en una plataforma de Pemex al golf de Mèxic

EUROPA PRESS/FUNDACIÓN DESCUBRE

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

Aquest diumenge almenys cinc persones han mort en l’incendi d’una plataforma petrolífera de Petróleos Mexicanos (Pemex) declarat en el jaciment més important que té el país, Ku-Maloob-Zaap, ubicat a la Sonda de Campeche, al golf de Mèxic.

El director general de Pemex, Octavio Romero, ha comparegut per donar l’últim balanç de víctimes. El sinistre va ser a causa «del que tots coneixem com un accident», ha afirmat Romero, que creu que les causes es coneixeran «amb el pas dels dies», segons recull el diari mexicà ‘La Jornada’. Romero ha rebutjat que el que ha passat sigui a falta d’inversions, fallades d’equip o falta de manteniment i ha revelat que l’explosió es va produir quan es feia una tasca programada. El sinistre ha provocat la suspensió de la producció de 421.000 barrils de 125 pous de cru.

Notícies relacionades

En un comunicat previ, Pemex ha detallat que quatre dels ferits –un atès per una crisi nerviosa– eren treballadors de l’empresa, mentre que tres dels ferits i dos dels desapareguts són treballadors d’altres companyies. Pemex, que ha proporcionat recolzament a tots els afectats i ja ha emprès la recerca del personal desaparegut, ha puntualitzat que l’incendi ja ha sigut controlat, després del tancament de vàlvules i la vigilància del foc. «De la mateixa manera, es va activar el pla d’emergència», ha afirmar la companyia. A més, obrirà una investigació per aclarir el que ha passat.

Aquest és el segon incident que es dona en plataformes petroleres de Pemex en poc més d’un mes, quan la ruptura d’una vàlvula dels conductes va provocar una fuga submarina amb el consegüent incendi en aigües del golf de Mèxic, davant les costes de Ciudad del Carmen.