Manifestacions

Centenars de detinguts en violentes protestes contra el confinament a Austràlia

La policia va utilitzar gas pebre contra milers de manifestants a Melbourne

Protestas en Melbourne por un nuevo confinamiento a causa del covid

Protestas en Melbourne por un nuevo confinamiento a causa del covid / WILLIAM WEST (AFP)

1
Es llegeix en minuts

Centenars de persones van ser detingudes aquest dissabte per violents xocs entre manifestacions contraris al confinament i la policia a dues ciutats d’Austràlia, que va registrar el major nombre de nous casos de Covid-19 des de l’inici de la pandèmia.

L’estat de Nova Gal·les del Sud va registrar 825 infeccions –un rècord per a tot el país– tot just un dia després que les autoritats ampliessin fins al setembre el confinament vigent a la seva capital, Sydney, des del juny. Més de 1.500 policies es van desplegar en aquesta ciutat, van bloquejar carrers i van detenir desenes de persones durant una protesta amb uns 250 participants, segons va indicar la policia de l’estat de Nova Gal·les del Sud.

Més virulenta va ser la mobilització a Melbourne, a l’estat de Victòria, que va decretar ordres de confinament en tot el seu territori per contenir un creixent brot de Covid-19. Milers de persones van mostrar el seu enuig en una marxa contrària a aquestes restriccions en la qual la policia va utilitzar gas pebre contra els manifestants. Set agents van resultar ferits i més de 200 persones van quedar arrestades en una protesta «violenta i il·legal», segons va indicar la policia de l’Estat en un comunicat.

Notícies relacionades

També hi va haver informacions d’importants protestes a la ciutat de Brisbane.

Austràlia, que s’havia aïllat per evitar l’entrada del virus, s’enfronta a un repunt de casos des del juny a causa de l’arribada de la contagiosa variant Delta que ha provocat un retorn de severes restriccions.