Un avió contraincendis amb vuit tripulants s’estavella a Turquia

  • Es desconeix la sort que han pogut córrer els membres de la tripulació

Un avió contraincendis amb vuit tripulants s’estavella a Turquia

ERDEN SAHIM / EPC

1
Es llegeix en minuts

Un avió contraincendis amb vuit persones a bord que col·laborava en l’extinció dels focs que assolen aquest estiu la regió del Mediterrani oriental s’ha estavellat aquest dissabte al sud de Turquia. Es desconeixia la sort que han pogut córrer els membres de la tripulació.

Segons ha informat l’agència estatal Anadolu, membres dels equips de rescat han sigut enviats al lloc del sinistre. Les cadenes turques d’informació continuen difonent imatges d’una columna de fum elevant-se a l’horitzó d’una regió muntanyosa.

Contra una muntanya

Notícies relacionades

L’avió es va estavellar contra una muntanya quan anava a intervenir en un focus iniciat aquest migdia per un llamp que va caure en una zona forestal. «Vam enviar un avió a la zona (de l’incendi) però vam perdre el contacte amb ells i es va estavellar. De moment no tenim més detalls», ha declarat el governador de Kahramanmaras, Ömer Faruk Coskun. Dos dels tripulants eren de nacionalitat turca. La resta es desconeix. L’aeronau afectada era un avió apagafocs Beriev-200, llogat a Rússia per donar suport als esforços d’extinció d’incendis.

Les elevades temperatures han provocat aquest estiu una plaga d’incendis a tota la regió del Mediterrani oriental, sent Grècia i Turquia els països més afectats. Al país euroasiàtic, les flames han arrasat àmplies zones al sud i l’oest i han causat vuit morts.