Violència

Assassinen almenys 11 persones en 24 hores a Mèxic

  • Cinc víctimes van perdre la vida divendres i dijous, sis més

Assassinen almenys 11 persones en 24 hores a Mèxic
1
Es llegeix en minuts
EFE

Almenys 11 assassinats s’han registrat en 24 hores, cinc aquest divendres i sis dijous, a l’estat mexicà de Zacatecas, al nord del país, segons van confirmar les autoritats.

Cinc cossos van ser trobats aquest divendres al mig de la carretera que comunica els municipis de Río Grande i Fresnillo. Segons els primers informes, subjectes armats a bord de diversos vehicles van tirar sobre la carretera els cossos de cinc persones que prèviament havien sigut assassinades. Diversos automobilistes van informar a les autoritats de la ubicació dels cossos. Els agents de la policia van detectar que alguns cossos van ser atropellats per vehicles de càrrega, segons va assenyalar un portaveu de Seguretat Pública de Zacatecas.

La troballa va tenir lloc hores després que es trobessin els cossos de sis homes penjats en un pont, ubicat al ponent de la ciutat de Zacatecas, capital homònima de l’estat. Un grup de presumptes sicaris van arribar en diversos vehicles al pont on van baixar els sis cossos seminús i posteriorment els van lligar del coll amb sogues, que van ser subjectades a una estructura del pont viari per després llançar-los daltabaix. Quatre cossos van quedar suspesos i dos van caure a terra. Tota l’acció va passar pràcticament davant una de les càmeres de videovigilància de la Secretaria de Seguretat Pública de Zacatecas.

Notícies relacionades

L’estat de Zacatecas és un punt estratègic per als càrtels mexicans que controlen per zones l’estat. El president de Mèxic, Andrés Manuel López Obrador, que va assumir el poder a finals de 2018, va arribar amb la promesa de pacificar el país, tot i que ha reconegut els reptes que afronta per contenir els homicidis.

Mèxic ha registrat els dos anys més violents de la seva història en el primer tram del Govern de López Obrador amb 34.682 víctimes assassinades el 2019 i 34.554 el 2020. En el primer semestre d’aquest 2021, el Govern ha informat que s’ha registrat una reducció del 3,5% en homicidis dolosos fins arribar a les 16.937 víctimes.