L’estratègia

Els Estats Units recomanen la vacunació de les dones embarassades

  • L’embaràs augmenta el risc de malaltia greu per Covid-19, segons els CDC, i el coronavirus durant l’embaràs augmenta el risc de part prematur.

Els Estats Units recomanen la vacunació de les dones embarassades

Reuters| Hannah Beier

1
Es llegeix en minuts
Reuters

Les dones embarassades s’haurien de vacunar contra la Covid-19, segons una nova anàlisi que no va mostrar un risc més gran d’avortament espontani, segons l’última recomanació del Centre per al Control i la Prevenció de Malalties dels EUA (CDC).

El CDC va declarar que no ha trobat problemes de seguretat per a les persones embarassades ni en la nova anàlisi ni en estudis anteriors, i va apuntar que els casos d’avortament espontani després de la vacunació estan en el marc de la taxa esperada. Les dones embarassades poden rebre qualsevol de les tres vacunes amb autorització d’emergència: Pfizer, Moderna o Johnson & Johnson.

L’agència no havia recomanat prèviament que les dones embarassades es vacunessin, però havia dit que havien de discutir la vacunació amb els proveïdors d’atenció mèdica.

Sascha Ellington, líder de l’equip de Preparació i Resposta davant Emergències en la Divisió de Salut Reproductiva dels CDC, va explicar que l’absorció de la vacuna en les dones embarassades ha sigut baixa, i que només el 23% ha rebut almenys una dosi de la vacuna.

«Volem augmentar això», va dir Ellington, i va assenyalar que l’agència està treballant en estratègies perquè obstetres i ginecòlegs es converteixin en proveïdors de vacunes. «Volem que les dones estiguin protegides. No estem veient cap senyal de seguretat, per això els beneficis de la vacunació realment superen qualsevol risc potencial o desconegut».

L’embaràs augmenta el risc de malaltia greu per Covid-19, segons els CDC, i el coronavirus durant l’embaràs augmenta el risc de part prematur.

El CDC va dir que ara recomana que totes les persones de 12 anys o més es vacunin contra la Covid-19, incloses les persones que estan embarassades, alletant, que intenten quedar-se embarassades o que podrien quedar embarassades en el futur.

Mites sobre la fertilitat

Notícies relacionades

«Som conscients dels mites que s’han estès relacionats amb la fertilitat. No es basen en cap evidència. No hi ha ciència que ho recolzi», va dir Ellington. «Esperem que això hi ajudi».

La nova guia arriba quan els casos i les hospitalitzacions han augmentat a tot el país durant l’últim mes. Alguns hospitals a Arkansas, Florida, Louisiana i Mississippi s’han quedat sense llits i el brot s’està estenent més enllà de l’epicentre al sud dels EUA fins als estats d’Oregon i Washington.