ASSETJAMENT SEXUAL

Dimiteix la mà dreta del governador de Nova York

  • La secretària Melissa DeRosa apareix esmentada diverses vegades a l’informe de la fiscalia com a encobridora i autora d’amenaces a les víctimes

Dimiteix la mà dreta del governador de Nova York

BRUCE COTLER / AFP

1
Es llegeix en minuts

Melissa DeRosa, secretària del governador de Nova York Andrew Cuomo, ha dimitit del seu càrrec en plena polèmica generada per les acusacions d’assetjament sexual contra el seu superior. El seu nom havia sortit esmentat repetidament a l’informe realitzat pel fiscal general de l’Estat com a encobridora de les accions del mandatari i responsable de les amenaces abocades contra una de les denunciants. «Personalment, els últims dos anys han sigut molt desafiadors mentalment i emocionalment; estic molt agraïda per haver tingut l’oportunitat d’haver treballat amb gent amb tant talent en favor del nostre estat», ha assegurat DeRosa en un breu comunicat.

Segons l’informe de la fiscalia, Cuomo va arribar a grapejar, besar o fer comentaris suggerents a 11 dones, fet que ha desencadenat una onada de peticions de dimissió a què s’ha resistit fins ara i ha provocat l’inici d’una investigació criminal contra ell. En el cas de no renunciar al càrrec, el governador podria afrontar un procés d’‘impeachment’ a l’òrgan legislatiu de l’Estat. De fet, la comissió d’Assumptes Jurídics de l’Assemblea té previst celebrar una sessió aquest dilluns per a això.

Per primera vegada, una de les denunciants ha accedit a parlar públicament del que va passar. En una entrevista televisada que es difondrà als EUA aquest dilluns, Brittany Comisso assegura haver informat els investigadors que en una ocasió el governador va acariciar els seus pits i en una altra li va fer massatges a l’esquena. «El que va fer amb mi és un delicte; va violar la llei», afirma la dona en un avenç de l’entrevista difós per la cadena CBS, en què també admet que en el moment dels fets no va dir «res».

Denúncia davant el xèrif

Notícies relacionades

La setmana passada, la dona va presentar una denúncia a l’oficina del xèrif d’Albany, la capital de l’estat de Nova York. Craig Apple, xèrif de la localitat, va assegurar als periodistes dissabte passat que la seva agència i l’oficina del fiscal del districte portarien a terme una investigació minuciosa abans de presentar cap càrrec.

Cuomo ha negat totes les acusacions, admetent únicament que les seves maneres de mostrar afecte han pogut fer sentir incòmoda molta gent. La seva advocada, Rita Gavlin, ha assegurat que les acusacions són una «fabricació», i ha citat el contingut de correus electrònics que suposadament l’exonerarien.